Galerii: Monacos ristiti prints Jacques ja printsess Gabriella

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Monacos vürstiperekonna kaksikute, prints Jacquesi ja printsess Gabriella ristimine.

Vanemad, Monaco vürst Albert II ja vürstinna Charlene poseerisid koos ristimisrõivaid kandnud viiekuuste lastega, edastab Daily Mail.

Lapsed tõid Monaco katedraali nende lapsehoidjad, kus nad anti ristimise ajaks vanematele ja ristivanematele.

Kohal olid Albert II õed, printsess Caroline ja printsess Stephanie. Kohal olid ka Caroline`i lapsed Andrea, Pierre ja Alexandra, samuti printsess Stephanie lapsed Pauline Ducruet and Camille Gottlieb.

Tseremoonial osalesid ka vürstinna Charlene`i vanemad Lynette ja Michael Wittstock, kes selleks puhuks Lõuna-Aafrika Vabariigist kohale sõitsid.

Monaco vürstinna Charlene kandis oma laste ristimisel Diori moemaja 2015. aasta kevade kollektsiooni valget kleiti, mis õmmeldi ümber tema maitset ja kehakuju arvestades.

Charlene`i vend Gareth oli printsess Gabriella ristiisa, ristiemaks valiti aga Nerine Pienaar, kes on Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa ragbimängija Francois Pienaari abikaasa.

Prints Jacques`i ristivanemad on vürst Albert II sugulane Christophe Le Vine juunior ja ristiema Diane de Polignac Nigra.

Monaco vürstipalee troonisaalis leidis aset veel teine tseremoonia, milles prints Jacques  ja printsess Gabriella kuulutati ametlikult Grimaldide vürstisuguvõssa kuuluvaks.

Vürstinna Charlene sünnitas kaksikud keisrilõike abil 10. detsembril 2014.

Lapsed sündisid kaheminutilise vahega. Gabriella nägi ilmavalgust kell 17.04 ja Jacques kell 17.06.

Hoolimata sellest, et printsess Gabriella sündis varem, saab troonipärijaks prints Jacques, kuna seda sätestab troonipärimisseadus. Selle kohaselt läheb Monaco vürstitroon alati meessoost järglasele.

Printsess Gabriella saab ka Carlade´i krahvinna tiitli ja prints Jacques Baux markii tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles