Katusekino kolib sügiseks katuse alla

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Dymanite
Black Dymanite Foto: Kaader filmist

Seoses sügise ametliku kättejõudmisega lõpetab Katusekino oma tegevuse Viru keskuse katusel.


K-kino programmi võtab enda hoole alla kino Sõprus. Alates 1. oktoobrist jätkub seal katuseprogramm:

  • skandaalne kino / Kinji Fukasaku «Battle Royale» (Jaapan 2000)
  • kultus- & friigifilm / Jim Sharman «Rocky Horror Picture Show» (UK/USA 1975)
  • keelatud film / Bahman Ghobadi «No One Knows About Persian Cats» (Iraan, 2009)
  • keelatud film & skandaalne kino / Jason Kohn «Manda Bala (Send a Bullet)» (Brasiilia / USA 2007)
  • kultus- & friigifilm // Scott Sanders «Black Dynamite» (USA 2009)
  • filmipärl // P. Almodóvar «Matador» (Hispaania, 1986)


Sõpruses näeb oktoobri alguses nii madinat, dokumentalistikat kui kunsti, sekka kuuleb džässmuusikat.

30. september kõmmutab Sõpruses kinoekraanil «Black Dynamite».  2009. aastal valminud film 1970ndatel populaarsete nn blaxpoitation-filmide paroodia. Visuaalselt kaunis, tihti jabur ja lõbustav ning järgib paroodia parimaid reegleid. Eraldi esiletõstmist väärib ka filmi maitsekas heliriba, mis sisaldab endas parimas 70ndate stiilis funki ja souli.

1. oktoobril näidatakse filmi «Slingshot Hip Hop», mis kujutab Palestiina hiphop kultuuri teket riigi eri osades ning igapäevaseid raskusi sellele pühendunud noorte elus.

3. oktoobrini võib vaadata näeb režissöör Valentin Kuigi dokumentaalfilmi «Kalevite kanged pojad», mis räägib eeposekangelasest Kalevipojast, kuulsast kujurist ja korruptsioonikahtlustest.

4. oktoobril esineb Laura Põldvere & Band. Kavas on džässiklassikat, aga ka mõned armsad Jobimi bossanoovad, Susanne Vega loomingut uutes seadetes ja kindlasti veel mõndagi põnevat.

6.-11. oktoobrini toimub Sõpruses Filmifestival Uus Saksa Kino. Filmihuvilistel on võimalik näha ühtekokku kaheksat mängu-, kolme dokumentaalfilmi ja lühifilmiprogrammi. Tegemist on (tuli-)uute maailma filmifestivalidel mitmeid auhindu kogunud teostega, mida Eestis siiani näidatud ei ole.
Eriprogrammi filmideks on sel aastal valitud kolm Wim Wendersi muusikadokumentaali eesotsas tema legendaarse Buena Vista Social Clubiga. Festivali avab Saksa meisterlavastaja Florian Gallenbergi uus linateos, ajalooline draama «John Rabe» ja  külalisena on kohal ka filmi peaosatäitja Ulrich Tukur, kes on Eesti publikule tuntud filmidest «Séraphine», «Valge pael» jt.

Festivali korraldavad Tallinna Goethe Instituut, Tartu Saksa Kultuuriinstituut, kino «Sõprus» ja Tartu Athena keskus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles