Belgias katsetatakse täiskuuõllega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskuuõlu Paix-Dieu
Täiskuuõlu Paix-Dieu Foto: SCANPIX

Täiskuud seostatakse tõusu- ja mõõna, hulluse ja libahuntidega, kuid täiskuu võib mõjutada ka õllepruulimist.

Lõuna-Belgias Peruwelzis asuv väike õllepruulimisfirma Caulier` tootis esimese katsepartii täiskuu ajal pruulitud õlut, edastab Reuters.

Pruulijate sõnul huvitas neid, kas täiskuul on pruulimisele mõju.

«Tegime mitmeid teste ja märkasime, et täiskuu ajal oli käärimisprotsess kiirem. Saadud õlu oli varasemast erineva ja tugevama maitsega, » selgitas õllefirma omanik Roger Caulier.

Täiskuu ajal intensiivistunud käärimisprotsessi tõttu lühenes käärimisaeg nädalalt viiele päevale.

Selle kuldset värvi õlle alkoholiprotsent on kümme, mis enamikus Euroopa maades ja USAs on väga kange õlu.  Mitte aga Belgias, kus traditsiooniliselt on toodetud  10 – 12 alkoholiprotsendiga õlut.  

Kohaliku õlleeksperdi Joseph Francoise sõnul on tegemist nauditava joogiga.

Caulier` pruulitöökoda kasutab õllepruulimisel 1840. aastatest pärit meetodeid ja on tuntud nii-öelda käsitööõlle poolest.

Caulier` täiskuuõlu kannab nime Paix-Dieu (Rahujumal) ja see pannakse müüki 31. oktoobril. Firmal on seda õlut plaanis pruulida kuni 12 000 pudelit.

Roger Caulier sai selle õlle idee, kui külastas ühte oma veinitootjast sõpra Prantsusmaal Alsace`i veinikasvatuspiirkonnas. Sõber plaanis teha terve seeria veine kuukalendrit silmas pidades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles