Tartu sügispäevad teevad osalejast oma elu kunstniku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kevadised tudengipäevad: limbotants Pirogovi platsil.
Tartu kevadised tudengipäevad: limbotants Pirogovi platsil. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tudengite sügissemestri loengurütmi paiskavad nädalaks segi 11.-17. oktoobrini toimuvad Tartu sügispäevad, mille läbiv teema on sel aastal kunst kui eneseväljendusviis.

“Festival kutsub üles vaatama maailma veidi avarama pilguga ja märkama loomingut kõikjal enda ümber,” ütles Tartu tudengipäevade projektijuht Jaan Naaber.

“Kunst avaldub kõikvõimalikes vormides: teatrilaval, kinolinal, kunstigaleriis, tantsusaalis, spordiväljakul, köögis pliidi ääres, isegi tänaval,” lausus Naaber ja lisas, et iga inimene loob oma tegevusega kunsti, olles ise osa meistriteosest.

Tartu sügispäevade programmijuhi Kerli Käärti sõnul on kavas ligi sada üritust ja nende hulgast leiab kunsti suurel hulgal. Programmijuht lubab sügispäevadeks palju õpi- ja töötubasid, mis sisaldavad isetegemis- ja katsetamisrõõmu.

Tudengite meeleheaks on sügispäevade kava rikkam uue ürituse võrra. “Teatrisõpradele lisandus tudengipäevade programmi tudengiteater, kus vaatemängulisi etendusi pakuvad noorte teatritrupid,” teavitab Käärt.

Sügispäevade kavast ei puudu juba tuttavad üritused nagu avakontsert, “Mälukas”, “Tudengifilm”, “Tudengibänd”, “Tudengiseiklus”, loengusari “Akadeemiline pikapäevarühm” ja sügisaeroobika, millele on antud uus vaatenurk vastavalt läbivale teemale.

Tartu sügispäevad on tudengipäevade kultuuri- ja meelelahutusfestivali sügisene üritustenädal, mille eesmärk on olla tudengivaimu kandja ja pakkuda linnaelanikelegi võimalus tudengivaimsusest osa saada. Festivali peakorraldaja on Ülikooli Kultuuriklubi.

Lähemalt saab sügispäevade kavaga tutvuda Tartu tudengipäevade ametlikul koduleheküljel on www.studentdays.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles