Esilinastub «Eesti Rahva Muuseumi verdtarretav saladus»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanja Mihhailova
Tanja Mihhailova Foto: Eesti Rahva Muuseum

Mis seostub teile sõnakombinatsiooniga «Eesti Rahva Muuseum»? Asine Tõnis Lukas ja käpikurahva sabat? Igavesti valmiv linnasuurune betoonjurakas Raadi lennuväljal? No way! 

Uus Eesti Rahva Muuseum saab olema pulbitsev organism, absoluutselt vaimustav nähtus. Selle tõestuseks esilinastub 12. mai õhtul kell 19.45 Tallinnas kinos Sõprus Kuukulgur Filmi toodetud sürrealistlik spioonikomöödia «Eesti Rahva Muuseumi verdtarretav saladus». Filmi näeb kinolinal vaid ühe korra!

Avakosmoses hõljuv Jakob Hurt, vaenuliku diktatuuriplaneedi superagendid, ERMi psühhoanalüütik, Vormsi Ennu pea ja flirtiv paeluss on vaid mõned näited tegelastest, kes toimetavad selles psühhedeelses lühifilmis, mis tutvustab vaatajatele erinevaid aspekte tulevasest Eesti Rahva Muuseumist.

20-minutise seiklusliku loo peaosas on Henrik Kalmet, lisaks teevad kaasa Tanja Mihhailova, Koit Toome, Hans Kaldoja, Tõnu Mikiver, Andres Maimik jpt. Film on mõeldud lõbusaks vahepalaks, et erinevatel seminaridel ning konverentsidel uut Eesti Rahva Muuseumi ning selle tegevust tutvustada.

Filmi režissöör on Rain Tolk, stsenaariumi autorid Rain Tolk ja Andres Maimik, operaator Mihkel Soe, produtsent Alvar Reinumägi, 3D animatsiooni on teinud Mikk Mägi ja Jaagup Metsalu. Filmi muusika autor on Sten Sheripov.

Eesti Rahva Muuseum avaneb publikule täismahus septembris 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles