Lauri Laasi: Kuna mingit süütunnet ma ei tunne, siis ma tagasi ka ei astu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal, Ivor Onksion ja Lauri Laasi Harju maakohtus.
Priit Toobal, Ivor Onksion ja Lauri Laasi Harju maakohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile eetris olnud Tudeng TV saates «Fookus» keskenduti problemaatilistele võimukandjatele, kes töötavad Riigikogus ja Valitsuses.

Foto: Liis Treimann

Muu hulgas uuriti kahes kohtuastmes süüdi mõistetud keskerakondlaselt Lauri Laasilt, miks ta tagasi astunud pole.

Laasi vastus oli enesekindel: Lõplik õigeks- või süüdimõistmine toimub ikkagi kolmandas astmes. Eesti kohtusüsteem on kolmetasandiline, soovin need astmed kõik läbi käia ja tagasiastumine tähendaks enese süüdi tunnistamist. Kuna ma ei tunne endal mingit süüd, siis ma ei astu tagasi.

Lühikesest telefoniintervjuust selgus ka, et Laasi kardab tööd kaotada- kord oma mandaadist loobunud, ei saaks ta enam tagasi minna.

Foto: Erlend Štaub

Laasi vastust «Fookuse» toimetusele kommenteeris saatekülaline Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski: «Nagu Lauri Laasi sõnavõtust kuulsime, siis tema probleem on selles, et ta võib jääda töötuks, kui ta tagasi astub. On selge, et tegemst on tema tööhõive küsimusega. Kui inimesed on poliitikas selle jaoks, siis nende käitumine on nende seisukohast ratsionaalne.»

Ossinovski lisas, et kui inimene üritab Eesti poliitikas teha midagi siiski selleks, et Eestis elu paremaks läheks, siis kindlasti tuleks mõelda ka sellele, missugune maine on Eesti riigi institutsioonidel, sealhulgas Riigikogul. Ossinovski sõnul määrib iga väiksem skandaal parlamenti: «Iga valijatega suhelnud poliitik teab,  et suur hulk inimesi eristab poliitikuid üsna vähe ja seda tüüpi skandaalid, mis muutuvad meedias järsku populaarseks, rikuvad tegelikult kogu parlamendi maine. See pole Eesti riigile sugugi hea.»

Hooaja viimase «Fookuse» stuudiokülalised olid Indrek Tarand, Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski, suhtekorraldaja Janek Mäggi ning EBS-i Eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora.

«Fookus» on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.

Saadet saab järgi vaadata: http://tudeng.tv/fookus/

Kuula ka telefoniintervjuud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles