Rootsis pääses «rassistliku» koera omanik vanglakaristusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis pääses vanglakaristusest koeraomanik, kes õpetas oma lemmiku sisserännanuid ja teise etnilise päritoluga inimesi ründama.

Kohus määrast talle 120 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, edastab The Local.

Möödunud aastal sai see 36-aastane mees Rootsi läänerannikul asuvas Halmstadis tuntuks sellega, et esines ostukeskuse ees rassistlike kõnedega, kaasas koer.

Kohalike sõnul ärgitas ta oma koera öeldes «haara neegrist» ning teiste sarnaste rassistlike fraasidega. Koer ründaski tumedama nahavärviga inimesi, kes liikusid ostukeskuse uksest sisse ja välja.

Mehe juurest leiti keelatud relvi ja pisargaasi, mille politsei konfiskeeris.

Meest nähti kandmas ka mootorratturite klubi vesti, millel oli osa sümbolitest asendatud natsi-Saksamaa sõjaväelise organisatsiooni SS (Schutzstaffel) sümboliga.

Eile oli rootslane kohtu ees, kuid talle ei määratud vanglakaristust, vaid ühiskonna heaks töötamine.

Rootsi seaduste kohaselt saab rassismile õhutamise eest saata kuni kaheks aastaks ning eriti äärmusliku juhtumi korral kuni neljaks aastaks vangi.

Rootsi rassismivastase organisatsiooni Expo andmetel on riigis hakanud neonatside arv vähenema, kuid samas nende aktiivsus on kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles