Jazzkaare esineja tuleb Tallinna tagasi

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi bluusi bänd Barrelhouse
Hollandi bluusi bänd Barrelhouse Foto: promo

Kolmapäeva õhtul 13. mail  uue igakuise bluusi ürituste sarja «Night of the Blues» raames astub publiku ette taas Hollandi bluusi bänd Barrelhouse, kes on 2006. aastal esinenud Jazzkaare festivalil.

«Night of the Blues» näitab kõrgtaseme rahvusvahelisi bluusi artiste intiimses klubi õhkkonnas, taasluues nende kodumaa atmosfääri ning tuues seda energiat Tallinna. See on uus ja ebatavaline formaat, mis erineb sellest, millega on harjutud Café Amigo’t seostama.

See kord toimub Hollandi õhtu, kus tähistatakse tähtpäeva - Barrelhouse on juba 40 aastat koos originaalses koosseisus. Samuti toimub mänguline heategevuslik hollandi traditsioonilise juustu ja järgmise «Night of the Blues» ürituse piletite loosimise kampaania. Kampaaniast saadud vahendid lähevad hollandi algatusel loodud heategevuslikku organisatsiooni Toidupank. Üritusele on kutsutud Hollandi saatkonna esindajad, kohalikud hollandlased ning kõik, kes soovib taaskord Barrelhouse’i kuulda.

Foto: promo

Kui Hollandis räägitakse bluusist, siis esimene bänd, mis meelde tuleb, on kindlasti Barrelhouse - neid kutsutakse Hollandi bluusi kullaks. Barrelhouse on Eesti publikule tuttav aastast 2006, mil nad esinesid Jazzkaare festivalil. Neil on kolossaalne kuulsus live bändina. Nad mängisid paljudel prestiižikatel festivalidel (nt. Nothsea Jazz Festival - 6 korda aastate jooksul; Blueballsl Festival Luzern) ja üle 2000 klubides ning on võitnud lõpmatuid auhindu (viimastest nt.: The Dutch Blues Hall of Fame 2012; Parim bluusi laulja 2012, 2013). Kaks korda tuurisid Texase legendi Albert Collins'iga enne seda, kui viimane hakkas oma bändiga Euroopasse tulema. 

Nende loomingul on lai maa - sügavast bluusist kuni country'ni, jazz ja folk suundumusega lood, hingelised ja intiimsed ballaadides, dünaamilised ja jõulised rock 'n' roll'i lugudes. Nende inspiratsioon tuleb erinevatest allikatest, kuid bluus on nende muusikat läbiv juhtsuund. Iga laul, mida Barrelhouse'i laulja Tineke Schoemaker esitab, kannab mõnusat bluusi fiilingut. Nende lood on värsked ja uued ning kõlavad justkui nad eksisteeriksid sajandeid. Kokku on neil ilmunud 13 albumit. Viimane CD "Vintage Blues" ilmus aastal 2011. See on austusavaldus vanale klassikalisele bluusile, mis innustas Barrelhouse'i liikmeid veel enne kui nad hakkasid bändina mängima.

«Aastatega veendume üha rohkem, et meil on oma unikaalne kõla, mida me ei suudaks teiste inimestega luua, seepärast olemegi väga õnnelikud nii kauaks koos jääda,» ütleb Barrelhouse’i laulja Tineke Schoemaker.
 
«Night of the Blues» peakorraldajaks on kohalik hollandlane Jan Reijnders, kes korraldab see kord Hollandi pidu. «Hollandi pidu Tallinnas on praktiliselt erakordne sündmus. Millal olete viimati mõnest Hollandi peost kuulnud?» ütleb Jan Reijnders, kes on juba kaksteist aastat Tallinnas elanud. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles