Cambridge tahab eliitülikooli mainest lahti saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge´i Ülikool.
Cambridge´i Ülikool. Foto: AFP / Scanpix

Maailma üks kuulsamaid ülikoole, Suurbritannias asuv Cambridge tahab lahti saada eliitülikooli mainest.

Nimetatud ülikool teeb seda üsna eriskummalisel viisil, kirjutab AFP.

Nimelt paluti abi briti seebiseriaale tootvatelt firmadelt ja esitati palve, et Cambridge kaasataks seriaalidesse.

Cambridge loodab saada tegevuspaigaks töölisklassi elu kajastavas seriaalis «Eastenders» ja sellega võistlevas seriaalis «Coronation Street».

Ülikool soovib seriaalide kaudu jõuda lähemale töölisklassi esindajatele, reklaamides vaestest perekondadest, kuid andekatele noortele mõeldud stipendiumeid.

Lisaks soovitakse, et sarjad reklaamiksid Cambridge`i kui küllaltki odavat õppekohta. Ülikool tahab, et sarjades kajastataks võimalikult adekvaatselt ka üliõpilaskandidaatide valikuprotsessi.

Cambridge´i juhtkonna sõnul aitavad seebiseriaalid nende ülikooli kohta käivat informatsiooni paremini levitada noorema põlvkonna hulgas, sest just noored on need, kes enam eriti ajalehti ei loe.

Cambridge´i kummalise enesereklaami põhjuseks on ka asjaolu, et Briti valitsus on tippülikoolidelt juba pikka aega nõudnud, et nad võtaksid õppima ka riiklike koolide lõpetanuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles