Õllesummeri Hartwall Original lava programm on valmis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Levi
Daniel Levi Foto: Viktor Burkivski

Õllesummeri suuruselt teine lava – Hartwall Original koondab Eesti muusika paremiku ja ka põhjanaabrite rokkstaari Von Hertzen Brothersi oma lavalaudadele. Eesti pop- ja rokkmuusika eest kannavad hoolt Daniel Levi, Ott Lepland, Karl-Erik Taukar, Terminaator, Super Hot Cosmos Blues Band, Ines, Liis Lemsalu, Getter Jaani ja Gosh.

«Me oleme väga oodanud võimalust esineda meie Eesti ja Baltikumi fännide ees,» kommenteeris Von Hertzen Brothersi solist Mikko von Hertzen. «Oleme väga põnevil ja õnnelikud seilama üle lahe et esineda Õllesummeril,» lisas Virpi Immonen.

Foto: Liis Treimann

Harwall Original ala paikneb merepoolsel festivali alal ja katab 3000 ruutmeetri suurust territooriumi. Lisaks muusikale on alal nii söögi- kui joogikohad ning muud atraktsioonid.

Foto: Õllesummer

Mitmete eri muusikastiilidega lavade traditsioon sai alguse 22 aastat tagasi esimesel Õllesummeril. Esmakordselt mainiti Õllesummeri nime aga 25 aastat tagasi, kui toimus Riho Rõõmuse ja Vanaviisi üle-Eestiline õlle- ja rahvalike laulude turnee. Alates 1994. aastast korraldab festivali Meediaekspress ning 1996. aastast toimub Õllesummer järjepidevalt Tallinna Lauluväljakul.

Alguse sai festival 25 aastat tagasi, mil toimus Riho Rõõmuse juhtimisel esimene Õllesummeri nime kandev kogupere üritus. 1994. aastast korraldab festivali Õllesummeri Meediaekspress ning 1996. aastast toimub see järjepidevalt Tallinna Lauluväljakul.

Õllesummeri kaheksal laval esinevad sel aastal kokku ligi sada artisti. Suurimad välismaised artistid on 1. juulil esinev Placebo ja 4. juulil The Cardigans. 2. juulil esineb festivali pealaval vene supertäht Nyusha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles