Kuidas Onu Bella nime muutis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onu Bella autobiograafiliste sugemetega ilukirjandusliku teose "Ma võtsin viina"  esitlus.

sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
Onu Bella autobiograafiliste sugemetega ilukirjandusliku teose "Ma võtsin viina" esitlus. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Vähesed teavad, et armastatud muusik, kultuuri- ja ühiskonnategelane Onu Bella pole mitte alati seda nime kandnud. Kuni 1989. aastani tunti teda ametlikult Igor Maksimovi (sõpradele Max) nime all.


Nimemuutusest jutustab O. Bella oma värskelt ilmunud mälestusteraamatus «Ma võtsin viina» järgmist:
«Kirjutasin ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi omaaegsele esimehele seltsimees Arnol Rüütlile, et soovin saada ema perekonnanime Maasik. Tõin põhjenduseks väite, et Igor Maksimovi nime kannab venekeelse Vabadusraadio üks diktor ning ma ei soovi olla nimekaim nõukogudevastase agitatsiooni ja propaganda hääletoruga. Seltsimees Rüütel rahuldas mu palve ning aastai hiljem õnnestus mul teda heateo eest ka tänada, kui ta tuli avama Türi lillelaata. Seltsimees Rüütel ei pipardanud ja poseeris koos minuga ühisfotol.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles