Pühapäeval minnakse kolmandale rattaretkele

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimub kolmas Pärnumaa rattaretk.
Pühapäeval toimub kolmas Pärnumaa rattaretk. Foto: Ants Liigus

Ülehomme keskpäeval antakse Pärnu Kesklinna silla kõrval Laial tänaval start Pärnumaa kolmandale rattaretkele, mis lõpeb Audru ringraja stardipaigas.

“Tegemist on matka, mitte võistlusega,” toonitas retke korraldava Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe.

“Seepärast ootame toredale ühisele rattasõidule igas eas, igasuguses sõiduriides ja kõikvõimalike rattamarkide seljas rahvast. Kellelgi ei tasu midagi peljata,” kinnitas üks korraldajaist.

Praeguse Pärnu linnapea, toonase Pärnu maavanema Toomas Kivimägi eestvõttel 2008. aasta sügisel korraldatud esimesel rattaretkel osales 370 inimest, mullu koos lastesõitudel pedaale vajutanutega 550, vähemalt 500 retkelist ootab maaspordiliit ka tänavu.

Valida on kaheksa- või 27-kilomeetrine tähistatud, meditsiiniliselt turvatud ja tehnilise abiga kaetud distants, pikemal sõidul on Audru vallamajas teeninduspunkt, kus pakutakse juua.

Lastele on Audru ringrajal miniretk, iga osaleja saab diplomi ja magusa üllatuse.

Kõigi osalejate vahel loositakse välja hulk auhindu, sealhulgas ka jalgratas. Pärnumaa aktiivseim põhikool ja keskkool-gümnaasium saab preemiaks spordivarustust, edukaima kooli huvijuhti ootab kinkekaart.

Meeleolu aitab luua nii Audru vallamaja juures kui finišipaigas mängiv orkester Õnn Tuli Õuele, matka lõpetanud saavad nagu ikka sõdurisuppi.

“Kõik eelnevalt registreerunud saavad tasuta helkurvesti,” lubas Vahur Mäe.

“Kahe eelmise retkega on neoonveste välja jagatud umbes 900, arvatavasti paarsada neist on aktiivses kasutuses ja aitavad liiklust ohutumaks muuta. Kutsun kõiki rattaretkele tulijaid üles ka kiivrit kandma, sest kiiver võib kukkumisel tõhusalt kaitsta,” lisas projektijuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles