Endla teatrigaleriis näeb maailma teatri kirevust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Aardam.
Ott Aardam. Foto: PP

Esmaspäeval avatakse Pärnu Endla teatrigaleriis fotonäitus “Maailm arlekiini kuues”, kus Laura Peterson, Eneli Raud, Ott Aardam ja Karol Kuntsel toovad vaatajate ette fotovaliku oma maailma eri paikades saadud teatrikogemustest.

Endla Teatrikohvikus ja Küüni koridorides on üleval 34 fotot, mis kajastavad 2008.-2009. aastal toimunud reisil saadud teatrikogemusi Aasiast ja Lõuna-Ameerikast. Fotod heidavad pilgu nähtud etendustele, teatraalsetele rituaalidele, lavastuste ettevalmistamisele, mängupaikadele ja rahvapidustustele.

„Näitus annab aimu, mis oludes maailmas teatrit tehakse ning õpitakse, milline on teatri ja teatraalsete ettevõtmiste funktsioon eri kultuuriruumides, pakkudes ainest ja teistsugust lähenemisnurka mõtisklusteks teatri koha üle meie ühiskonnas,“ rääkis üks näituse koostajatest, näitleja Ott Aardam.

„Maailm arlekiini kuues“ jääb Endla teatrigaleriisse 24. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles