Nooruse maja fuajees on väljas Bruno Sõmeri kollaažid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollaaže oli vahelduseks tore teha, tunnistas Bruno Sõmeri.
Kollaaže oli vahelduseks tore teha, tunnistas Bruno Sõmeri. Foto: PP

Eakas kunstnik nentis, et kollaaže pole ta varem välja pannud. “See oli üks periood, 2002-2004, kui hakkasin lappama oma töid ja mõtlesin, et võiks proovida,” rääkis Bruno Sõmeri.

Kollaaže oli vahelduseks tore teha, tunnistas Sõmeri. Tehtud tööd jäid seisma. Üks kollaažidest sai hiigelsuur, selle annetas kunstnik Pärnu uue kunsti muuseumile.

Ülejõel Allika tänaval elaval Sõmeril on hea kontakt Nooruse maja direktori Uudo Laanega. 87aastane kunstnik rääkis, et tema jalad on haiged ja kõndida raske, seepärast ei saa ta osaleda linna kunstielus ega külastada ülejäänud kunstnike näitusi. “Hing tahaks. Uudo Laane on tore mees. Tõi tööd kohale ja pani üles.”

Sõmeri tunnistas, et sügis meeldib talle aastaaegadest kõige rohkem. “Inimesed tõmbuvad endasse. On väga kaunis. Vanasti sai seenel käidud. Sügisel saab mõtetesse kogutud materjale hakata lõuendile panema,” mõtiskles ta.

Novembris toimuvale Pärnu kunstnike sügisnäitusele jõuab ehk midagi teha, avaldas kunstnik. Töid on vaja lähetada näitustele Võrumaal ja Tallinna lähedal. “Niimoodi ma askeldan,” lõpetas Sõmeri jutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles