Staarjalgpallur Margus Hunt marus: minu Facebooki konto pole igaühele vaatamiseks!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt abiellus ameeriklanna Heatheriga
Margus Hunt abiellus ameeriklanna Heatheriga Foto: Reporter.ee

Sotsiaalmeediatesse pilte ja videosid postitades peate arvestama sellega, et neid võivad näha ka isikud, kes teie arvates neid tegelikult nägema ei peaks. Näiteks ülemus, õpetaja või endine elukaaslane. Eriti suure tähelepanu all on tuntud inimesed ja nende tegemised.

Foto: Erakogu

Aasta 2015, Ameerika Ühendriigid. Ameerika jalgpalliliigas NFL mängiv eestlane 27- aastane Margus Hunt abiellus ameeriklannaga.

Foto: Reporter.ee

2014. aastal kihlunud noored postitasid erinevatesse sotsiaalmeedia kanalitesse pulmapilte ja ka video, mis kiirelt Eesti erinevate meediaväljaannete lehekülgedele jõudsid.

Häbenemiseks polnud kuulsal tippsportlasel põhjust. USAs tehtud pulmapildid ja video olid ilusa päeva kaunid jäädvustused.

Foto: Liis Treimann

Aga ajad pole enam need, mis enne. Inimene kas muutub koos ajaga või jääb siiralt lihtsameelseks. Nimelt sai Margus Hunt Eesti netiportaalide peale pahaseks.

Hundi sõnul olid Facebooki riputatud pulmapildid mõeldud vaid tema lähedastele ja mitte igaühele vaatamiseks.

Foto: Reporter.ee

Hunt väljendas pahameelt ka oma Facebooki kontol.

Mida arvab asjast aga PR-spetsialist Priit Pruul?

Pruul: Profisportlane peab sellega arvestama, et on teatav huvi tema toimetamiste vastu ka väljaspool seda ala, millega ta tegeleb. Teine küsimus on muidugi see, kustkohast läheb see piir avaliku huvi ja uudishimu vahel.

Kas Eesti meedia tegi poisile liiga?

Pruul: See on tunnetuse küsimus. Kas ja kuidas reageerida saab otsustada ainult see inimene, keda see puudutab.

Üks võimalus kuidas te oma pilte ja postitusi Facebookis peita ja varjata saaksite on teatud setingute kinnitamine. Näiteks, et teie postitusi näevad ainult need inimesed, kes on teie sõbralistis. Alati ei pruugi ka see siiski tagada soovitud privaatsust. Eriti, kui te olete kuulus inimene, kelle vastu meediaväljaanded huvi tunnevad.

Uudised tulevad meediasse tänapäeval nii Twitteri, kui Facebooki kaudu. Võtke kas või Toomas Hendrik Ilvese säutsud. See on ülemaailmne trend. USA on olnud selles osas kindlasti trendilooja.

Aga isegi kui te pole kuulus inimene, ka siis ei tasuks kõiki oma tegemisi ja mõttevälgatusi sotsiaalmeedias avaldada. Arvestada tuleb sellega, et neid võivad näha teie ülemus, tulevane tööandja, õpetaja, vanemad, kallim või ka ajakirjanik.

Viimane võib teie tegudest või juhtumitest kirjutada kaasmaalastele meelelahutusliku või õpetliku loo.

Kommunikatsioonispetsialist Heikki Sal-Saller: Iga viies tööandja arvestab seda ja võib jätta talle ebameeldivate signaalide tõttu Facebookis näiteks, inimese tööle võtmata. Tööandja vaatab selle inimese varasemat töökäiku. Kas see vastab sellele, mis on CVs, vaatab tema huvisid. Kindlasti vaatab, kes on tema tuttavad. Vaatab, kas on ühiseid tuttavaid, kelle käest saab küsida inimese tausta kohta.

Ehk siit mõttetera: kui info pole kõigile, siis jäta postitamata!

Sina ka, Margus Hunt!

Foto: facebook.com

Margus Hunt koos kaasa Heather Myklebustiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles