Vene linnapea vabandas, et reklaamil on natsi õhuväelased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punaarmee võitu tähistavatel reklaamplakatitel ei ole mitte nõukogude sõdurid, vaid natsi-Saksamaa õhuväelased
Punaarmee võitu tähistavatel reklaamplakatitel ei ole mitte nõukogude sõdurid, vaid natsi-Saksamaa õhuväelased Foto: Facbook

Venemaa pealinna Moskva lähedase Ivantejevka linnapea vabandas, et Teises maailmasõjas nõukogude Punaarmee võitu tähistavatel reklaamplakatitel ei ole mitte nõukogude sõdurid, vaid natsi-Saksamaa õhuväelased.

Reklaamid pandi linna tähistamaks 9. maid, mis Venemaal on võidupüha, edastab BBC.

Linlased märkasid üsna pea, et neil ei ole nõukogude piloodid, vaid Saksa Luftwaffe pommituslennuki meeskond.

Linnapea Sergei Gridnev sõnas, et nii sõjaveteranid kui kogu Venemaa rahvas peab saama tead, kes on süüdlased ning neid karistatakse.

Venemaa presidendi Vladimir Putini meelne Ülevenemaaline Rahvarinne nõudis nende eemaldamist ning 12 tundi pärast ülespanekut võeti  solvavad reklaamplakatid maha.

Kohalik uudisteportaal Ivantejevka Täna tunnistas, et lasi need plakatid valmistada ja üles panna. Nad tellisid 20 plakatit tähistamaks 70 aasta möödumist Teise maailmasõja lõpust, kuid olid foto valimisel lohakad.

Plakatil on ka tekst: «Nad võitlesid isamaa eest». Foto pärineb 1940. aastast ehk see on tehtud aasta enne seda kui natsi-Saksamaa Nõukogude Liitu ründas.

Plakatitest tehtud fotosid jagati agaralt Facebookis ja Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles