Video: Rubiku kuubiku kokkupanemisel püstitati uus rekord

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubiku kuubik
Rubiku kuubik Foto: SCANPIX

Möödunud laupäeval püstitati USAs Pennsylvanias Rubiku kubiku kokkupanemisel uus rekord, mis on 5,25 sekundit.

Sellise rekordilise aja tegi ameeriklasest teismeline Collin Burns, kes osales Doylestownis Central Bucks West High Schoolis toimunud võistlusel, edastab foxnews.com.

Rahvusvaheline organisatsioon World Cube Association peab rekordi veel ametlikult kinnitama.

«Saame öelda, et tegemist on Rubiku kuubiku kokkupanemise rekordiga, mis tuleb veel kinnitada. Meile teada olevalt oli tegemist ametliku võistlusega, kuid siiski tuleb enne rekordi kinnitamist seda kontrollida. Lähtume reeglitest ning üle kontrollitakse ka rekordi tegemiseks kasutatud kuubik,» teatas kuubikuorganisatsioon oma leheküljel.

Burns on Rubiku kuubiku praegune USA tšempion ning esimene ameeriklasest rekordipüstitaja alates 2006. aastast.

Varasem Rubiku kuubiku rekord kuulus Hollandi teismelisele Mats Valkile, kelle rekord 2013. aastal oli 5,55 sekundit.

Enne Valki oli rekord Austraalia teismelise Feliks Zemdegsi käes, kes suutis Rubiku kuubiku kokku panna 6,54 sekundiga. See aeg on ikka rekordite edetabelis kõige kiirem kesmine aeg.

Zemdegs selgitas paar aastat tagasi meediale,  et Rubiku kuubikuga kiiresti toime tulemiseks on vaja palju tegeleda matemaatikaga, sealhulgas ka algoritmidega ning mäletada käike.

Möödunud aastal aga püstitas robot Rubiku kuubikuga oma rekordi, milleks oli 3,253 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles