Video: sõbralik kassikakk maandus naisele pähe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euraasia kassikakk
Euraasia kassikakk Foto: Youtube

Hollandis Noordeindes oli grupp inimesi linde vaatlemas, kui järsku ühe maja katusel istunud Euraasia kassikakk lendas alla ning  valis maandumispaigaks naise pea.

Kassikakk istus üsna kaua Marianne nime kandva naise peas, mis oli kaetud jope kapuutsiga.

Naise abikaasa jäädvustas kogu sündmuse ning pani Youtube´i sellest video.

Marianne sõnul hoidus ta end liigutamast, et linnul oleks rahulik olla. Kassikakk istus hollandlanna peas umbes 30 sekundit enne kui minema lendas.

«Tegelesime kassikakkude vaatlemisega ning üks neist oli nii sõbralik, et laskus Marianne pähe. Lind ei olnud agressiivne ning Marianne kui linnu- ja loomaarmastaja jaoks oli see superkogemus,» teatas naise abikaasa.

Euraasia kassikakk on kassikakkude seas üks suuremaid. Tal on ebatavaline ja silmatorkav välimus, kuid ei ole just palju juhtumeid, mil ta inimesele pähe laskuks ja seal end hästi tunneks.

Ei ole teada, miks see Hollandi kassikakk järsku otsustas inimpeas istumise kasuks, kuid Noordeinde elanike arvates võis see kassikakk põgeneda mõnest lähedasest linnukasvandusest, kuna oli näha, et ta on inimestega harjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles