Huvikooli kunstnikud täitsid kolm saali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige isuäratavamad eksponaadid on tõenäoliselt tordid, mis olid näitusesaali keskel ühise laua peale asetatud. Tegemist pole siiski söödava kraamiga, vaid kipsi valatud tordikarpidega, mille lapsed olid voolimismassiga pealt kaunistanud.
Kõige isuäratavamad eksponaadid on tõenäoliselt tordid, mis olid näitusesaali keskel ühise laua peale asetatud. Tegemist pole siiski söödava kraamiga, vaid kipsi valatud tordikarpidega, mille lapsed olid voolimismassiga pealt kaunistanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

 Viljandi linnagaleriis, raamatukogu lasteosakonnas ja Kondase keskuses on vaadata Viljandi huvikooli õpilaste tööd, mis tutvustavad autorite kolme viimase aasta tegemisi.

«Kui need pildid saaksid rääkida, oleks siin saalis praegu suur sumin,» ütles Viljandi huvikooli direktor Anu Peiel linnagaleriis näituse avamisel, kui Eve stuudio tantsijad olid oma etteaste lõpetanud.

«Paljud neist töödest on sellised, mida saan kerge vaevaga loojatega kokku viia, aga nii mõnegi värvirohke pildi autorid on tegelikus elus väga tagasihoidlikud,» kõneles ta. «Aitäh, et olete ennast meile avanud ja oma loomingut tutvustanud!»

Pikaajaline traditsioon

Kunstiringi kauaaegne juhendaja Elle Käosaar lausus, et tema võib tõesti iga töö kohta pika loo rääkida. «Mõnega neist on väga palju vaeva nähtud, sest ega algul ju kõik õnnestu. Aga kui jätkata proovimist, on tulemus hea,» tõdes õpetaja.

Kuigi huvikooli õpilased on võitnud oma loominguga auhindu nii Eestis kui välismaal, on juhendaja hinnangul kõige tähtsam ikkagi kunstiringi igapäevatöö.

Viljandi huvikooli kunstiringi ülevaatenäitused said alguse 1992. aastal ning neid korraldatakse iga kolme aasta tagant. Eelmine näitus oli 2006. aastal.
«Varem näitasime oma töid kunstisaalis, aga kuna see lõpetas tegevuse, on meil tänavune näitus korraldatud teisiti,» selgitas Elle Käosaar.

Seekord on õpilaste tööd korraga väljas kolmes kohas: Viljandi linnagaleriis, linnaraamatukogu lasteosakonnas ning Kondase keskuses.
«Tegelikult on meil töid nii palju, et saaksime nendest veel ühe samasuguse näituse kokku panna,» kõneles Elle Käosaar linnagalerii seintele osutades. «Aga paljud neist on veel laiali, näiteks Tapa raamatukogu võtab meilt igal aastal neli või viis näitust ja paneb väga ilusasti välja.»

Viljandi inimesed saavad esimest korda uurida näiteks siidimaaliga kaunistatud narrirõivaid, mida kanti paar aastat tagasi hansarongkäigus.
«Siidimaalid tulevad meil üldiselt raskelt, sest ruum on kitsas ja peame nende tegemiseks leidma sellise aja, mis teisi ei sega,» kõneles Käosaar. Varem Laidoneri platsi majas tegutsenud kunstiring töötab praegu Jakobsoni tänaval huvikooli maja kahes ruumis.

Isuäratavad tordid

Kõige isuäratavamad eksponaadid olid avamisel tordid, mis olid näitusesaali keskel ühise laua peale asetatud. Tegemist polnud siiski söödava kraamiga, vaid kipsi valatud tordikarpidega, mille lapsed olid voolimismassiga pealt kaunistanud.

Tordilaua kõrvale mustrisse seatud kommid võis publik avamise lõpuks aga ära hävitada.
Elle Käosaar kinnitas, et pärast näitusi saavad noored autorid oma kunstiteosed tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles