Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ArtDepoos avaneb Martin Saare näitus "London Calling"

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Veste Roosaar
Copy
Martin Saar.
Martin Saar. Foto: promo

Vaheldumisi Tallinnas ja New Yorgis elav ja töötav kunstnik Martin Saar avab laupäeval, 25. septembril kell 19 Tallinnas galeriis ArtDepoo oma isikunäituse "London Calling".

Näituse maalid on saanud alguse kunstnikku mõjutanud naistest, andes võimalusi suuremateks üldistusteks ja paralleelideks. Idüllid, ootused, pained ja unenäolised metamorfoosid on need, mida kunstnik näituse ettevalmistamise protsessis on kogenud ja tahtud publikuni tuua.

Saare näituse pealkiri "London Calling" viitab üheti faktile, et ArtDepoos olevad tööd lähevad oktoobris siit edasi Londonisse Cielo Gallery’sse. Teisalt sõnastab London selles kontekstis ihalust millegi äreva ja mõõtmatu järele, mida meeste elus võivad tekitada ka naised.

Naine kui muusa, kelle paralleeliks võib tuua suurlinnaga seonduvaid emotsioone, on selle näituse varjatud dialoogi keskpunkt.

Näitusel eksponeeritud maalid kujutavad naisi, kes on osaliselt moondunud, pool looma ja pool inimese vihjeline kooslus väljendab maailma kahesust, ideaalide ja tegelikkuse vastandumist. Töödes ei ole ometi depressiivset alatooni. Illusioonid ei ole tema jaoks paine, vaid pigem mäng.

Martin Saar lõpetas Eesti Kunstiakadeemia 2002. aastal graafilise disaini erialal. Kaheksa aastat New Yorgis elanud ja töötanud Saarel on viimastel aastatel olnud kümmekond isikunäitust. Ta on teinud aerograafijoonistusi, mosaiikportreesid ja digikollaaže, siiditrükki ja videokunsti. Praegu keskendub kunstnik õlimaalidele ja valmistab ette näitusi, mis toimuvad Euroopas.

Saare mosaiigid, maalid ja akvarellid on esindatud selliste kunstikollektsionääride kogudes nagu Nancy Reagan, David Copperfield, Diane von Furstenberg, Carolina Herrera jt.
 

Märksõnad

Tagasi üles