Pressiesindaja: Putin on iga päev võimeline läbi töötama suure hulga informatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi teatel on Putin võimeline iga päev läbi töötama suure hulga uut informatsuooni ja dokumente.

Peskovi sõnul nii tema kui ka teised Putini teenistusse kuuluvad inimesed imestavad, et kust läheb presidendi puhul inimvõimete piir, edastab Business Insider.

«Ta on lausa imeinimene, et suudab väga suures koguses infot läbi töödelda, kuid eks presidendiametis olemine nõuabki seda,» lisas pressiesindaja.

Putinil on nõunikud, kes tema jaoks eeltöö ära teevad ja vaid kõige tähtsamad siseriiklikud ja välisriikide meediakajastused talle edastavad.

«Presidendi kantselei pressiosakond teeb talle iga päev kokkuvõtte nii Venemaa kui välisriikide trükis ja internetis ilmuvast, samuti vaatab ta videoid. Meie osakond töötab 24 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas,» teatas Peskov.

Putin vaatab talle edastatud uudismaterjalid läbi kas autoga sõites või lennuki ja helikopteriga lennates.

«See on igapäevane asi. Ta võib sõita vaid 20 minutit, kuid ikkagi saab ta ülevaate, mis on toimunud,» teatas pressiesindaja.

Putin oskab suurepäraselt saksa ja inglise keelt ning neis keeltes väliskanalite ja ajalehtede läbitöötamine ei ole talle probleemiks.

Peskovi sõnul meeldib  Putinile enim lugeda võrguväljaandeid.

«Ta võrdleb, millised on välismeediaallikate ja kodumaise meedia kajastused ühest või teisest sündmusest ning teeb oma järeldused. Samuti võrdleb ta meedias levivat luurelt ja erinevatelt ministeeriumitel saadud infoga,» jätkas Peskov.

Endise luureohvitserina oskab Putin hinnata informatsiooni väärtust.

Putini suhtumine sõnavabadusse on aga diktaatorlik: see, kes kontrollib meediat, annab näpunäiteid, millest tohib kirjutada ja millest mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles