Vägilased esitlevad Endla Jazzklubis uut plaati

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Vägilased.
Ansambel Vägilased. Foto: Urmas Volmer

Reedel, 24. septembril esitleb Endla Jazzklubis oma uut helikandjat pärimusmuusikaansambel Vägilased.

Laulumängude plaadi „Kes aias?“ toovad visuaalselt kuulajateni Meelika Hainsoo (laul, viiul, hiiu kannel), Cätlin Jaago (flööt, viled, eesti torupill, parmupill), Tiit Kikas (viiulid, live-elektroonika), Jan Viileberg (kitarrid), Marti Tärn (bass) ja Reigo Ahven (löökpillid).

Kümneaastane etnoansambel Vägilased kuulub vaieldamatult Eesti tuntumate ja tunnustatumate pärimusmuusika kollektiivide sekka. Mihkel Raud kirjutas 2006 Eesti Päevalehes: "Vägilased on esimene bänd pärast Collage'i, kelle katsed eesti rahvamuusikat elektriliste instrumentidega segada talumatut piinlikkust ei valmista."

Pikalt hoogu kogunud soov anda ammuunustatud laulumängudele uus elu ning tutvustada kuulajatele valikut laulumängude erinevatest variantidest üle Eesti, on jõudnud plaadile. Cätlin Jaago ja Meelika Hainsoo on välja otsinud uusi variante näiteks juba lasteaiast tuttavaks saanud lauluviisidest "Kes aias?", "Rukkilõikus", aga tutvustavad ka vähemlevinud traditsioonilisi laulumänge, nagu "Ätsemäng", "Nõelamäng" jne.

Mängulaulude taasesitamisel peab ansambel esmatähtsaks säilitada lugude esmast funktsiooni, sisu, tempot ja mängulikkust. Tegemist on unikaalse õppematerjaliga, sest plaadiga on kaasas raamat, mis jagab mängukirjeldusi ja laulude sõnu nii eesti kui inglise keeles.

Vägilastel on varem ilmunud kaks albumit: "Väga ilusad" (2004) ja "Ema õpetus" (2006).

Vägilaste kontsert algab Endla Teatrikohvikus kell 21.30. Kontsert on tasuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles