Stuudio Joy alustas uut hooaega piduliku kogunemisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle tantsu lõid noored hooaja avamisel esitamiseks.
Selle tantsu lõid noored hooaja avamisel esitamiseks. Foto: Valeri Jerjomin

Iga isetegevuslaste ühendus alustab uut hoo­aega omamoodi. Stuudiol Joy oli ka suvel mitmesuguseid esinemisi, kuid ametlikult avati uus hooaeg ikka pidulikult, et see uutele liitujatele meeldejääv oleks.

Laupäeva pärastlõunal kella neljaks Valga kultuurikeskusesse kogunenuid võtsid uksel vastu tuntud muinasjututegelaste kostüümides staažikad joylased, kes jagasid infolehti ringide kohta. Ovaalsaalis jooksid ekraanil slaidid stuudio tegemiste kohta. Mõni tants ja laul esitati ka elavas ettekandes ja need oli ette valmistatud just selleks ürituseks.

Stuudio juht Marina Jerjomina tutvustas ringijuhte ja rääkis eesootavaist sündmustest vene, tantsujuht Jelena Malinina eesti keeles.

Senised tantsujuhid jätkavad tööd. Täiendus tuleb oma endistest tublidest kasvandikest, kes kevadel lõpetasid keskkooli. Kaj Pronko hakkab jagama oma oskusi newstyle´i vallast. Udis Racenis on Joys breiki ja hiphoppi tantsinud, nüüd õpib Riias kultuurikolledžis koreograafiat. Tema on valmis oma seniseid juhendajaid nende töös uute tantsijatega aitama.

Lauluõpetaja on endiselt Marina Jerjomina. Tema juurde kogunes palju uusi lauluhuvilisi.

«Stuudio Joy avab sellel aastal uksed kõigile vanustele,» teatas Marina Jerjomina uudise. «Algus on tehtud – naisansambel on juba loodud. Kõik, kes tahavad laulda või ka tantsida, on oodatud.»

Selles seltskonnas räägitakse kolme keelt. Küsimusele, mis keeles räägime, vastas näiteks läti noormees Udis Racenis küsimusega: «Mis keeles soovite?» Selle teadmisega jätkasime eesti keeles.

Stuudiol on kohe ees mitu olulist tegemist: Jerjominal ja tema pedagoogidel tuleb lavastada 24. septembril Vanemuise kontserdimajas Eesti vähemusrahvuste pidu, 2. oktoobril ootavad «Laulukarusselli» tegijad samas toimuvale kontserdile paari Joy tantsu. Veel sellel aastal on plaanis Valgas korraldada mitu suurt üritust, aga see oleneb sellest, kas projektidest raha saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles