Tallinn Comedy Festivali välisprogrammist leiab hulga head klassikalist stand-up'i

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koomik Felicity Ward
Koomik Felicity Ward Foto: promo

28.-30. aprillini toimuv Tallinn Comedy Festival tutvustab Eesti publikule teiste hulgas stand-up artiste, kes ei proovi nihutada žanri piire ega parandada maailma, vaid teevad lihtsalt head nalja. Festivalil naerutavad publikut näiteks Carey Marx, Felicity Ward ja Zoe Lyons.

Neljapäeval, 30. aprillil kell 20 astub Von Krahlis oma šõuga üles üks festivali peaesinejatest, Zoe Lyons. «Minu naljad ei muuda maailma,» tõdeb Lyons – klassikalises mõttes üks parimaid koomikuid hetkel maailmas üldse, kes naljategemise käigus ometi ka (kasvõi pooljuhuslikult) maailmaparandamisele pihta saab. Kuuluvad ju tema teemade hulka ka naiste-meeste vastandus comedy’s ning geiks olemine (Lyons on valitud «roosasse nimekirja» ehk 100 olulisima LGBT isiku hulka Suurbritannias), mis aga ometi ei ole tema põhiteema – sest ennekõike on ta lihtsalt koomik. Tallinnas on Lyons varemgi käinud: «Siin on suurepärane publik ja väga hea õlu!»

Kolmapäeval 29. aprillil 20.00 Komeediklubi Festivali Eril kinos Sõprus ja neljapäeval, 30. aprillil kell 18.30 Von Krahlis näeb Felicity Wardi. Ward on paljude auhindadega pärjatud Austraalia koomik, näitleja ja autor, kelle firmamärgiks on brutaalselt ausad naljakad lood omaenda elust ning lavaenergia, millega võiks süüdada Elva-suuruse linna kõik elektripirnid. Tal on olnud hulgaliselt telerolle ning ta on võitnud veel rohkem komöödiaauhindu. Muuhulgas oli ta esimene koomik, kes nomineeriti või kes võitis 2012. aastal parima artisti tiitli igaühel neljast suurest Austraalia komöödiafestivalist.

Kolmapäeval 29. aprillil Komeediklubi Festivali Eril kinos Sõprus ja neljapäeval, 30. aprillil 22.00 Von Krahlis näeb koomikut, kelle kohta ütlevad teised koomikud: «Carey Marxil on eriti naljakad naljad». Ja nad mõtlevad ilmselt seda, et Carey naljad on meisterlikult üles ehitatud. Carey huumor võib olla oma üsna tume, aga ta suudab seda serveerida kergelt. Ta on võitnud «parima show» tiitleid nii kodumaal UKs kui rahvusvahelistel comedy-festivalidel. Muuhulgas on ta ainuke koomik, kes on Uus-Meremaa Komöödiafestivalil võitnud «Parima rahvusvahelise show» tiitli kahel korral. Lisaks on ta naljakirjutajana kaasa teinud ka paljude UK tele- ja raadioshow’de tiimides.

Lisaks välismaistele artistidele leiab Tallinn Comedy Festivali kavast ka eesti koomikute ülesastumised kahel galaõhtul - Comedy Galal näeb nt Henrik Kalmetit, Peeter Ojat, Ott Seppa jt ning Fopaa! Gala!-l Mattias Naani, Kaarel Nõmmikut jt.

 
Tallinn Comedy Festivali kodulehekülg.
 
Vaata lõike koomikute esinemistest!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles