Põlisameeriklased lahkusid protestiks Adam Sandleri uue filmi võttelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlisameeriklane
Põlisameeriklane Foto: SCANPIX

USA komöödianäitleja ja režissöör  Adam Sandler teeb uut filmi «The Ridiculous Six», milles on ka põlisameeriklastest osatäitjaid.

Grupp indiaanlasi lahkus aga nüüd võtteplatsilt, kuna nende arvates kujutatakse nende tegelasi käsikirjas naeruväärsetena, edastab time.com.

Näiteljatega liitus ka filmi juures põlisameeriklaste kultuuri nõuandjana tegutsev isik.

Indiaanlastest näitlejate sõnul on nii nende kostüümid kui tekst stereotüüpilised ning nende kultuuri pilavad. Samuti peavad nad alandavaks oma tegelaste nimesid nagu Beaver´s Breath (Kopra hingus) ja No Bra (Rinnahoidjata).

Sandleri film on paroodia 1960. aastate vesternist «The Magnificent Seven», kus mängivad  Yul Brynner, Steve McQueen, Brad Dexter, Charles Bronson, Robert Vaughn, Horst Buchholz, James Coburn ja Eli Wallach.

«Meid lahkus võtteplatsilt umbes 12. Meile öeldi, et tegemist on komöödiaga, kuid tegelikkus on midagi muud. Lõpuks võttis olukord kummalise pöörde,» lausus põlisameeriklasest näitleja Loren Anthony.

Ta lisas, et tema ja ta kolleeg Alison Young esitasid produtsentidele kaebuse indiaanlaste naeruvääristamise kohta, kuid neile öeldi, et see ei olnud sihilik tegu ning tegemist on komöödiafilmiga.

Võteplatsilt lahkus ka David Hill, kelle sõnul  saavad indiaanlastest näitlejad aru, et tegemist on komöödiaga, kuid nad ei pea taluma naeruvääristamist.

«Filmi pealkirjas on sõna «naeruvääristamine» teadlikult, kuna filmis on satiiri ja ka «tort näkku» nalju. Meie eesmärgiks on pilada vesterneid ning neis esinevaid tegelaskujusid üldiselt,» selgitasid produtsendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles