Suursugune Volli leidis sõbra

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsin uut kodu - Volli
Otsin uut kodu - Volli Foto: TV3

TV3 saates «Otsin uut kodu» neljandas osas otsis Maarja kodu saatesarja kõige uhkemale ja suursugusemale loomale - hobusele nimega Festival.

Festival oli juba enne oma viimase perenaise Liina juurde saabumist saanud hüüdnimeks Volli. Liina ostis Volli kaks aastat tagasi oma tütre ratsahobuseks. Juba siis oli teada, et Volli põeb hobuste kopsuhaigust puuslakki, kuid kahe aasta jooksul läks tema tervis halvemaks.

Puuslakihaiged hobused ei saa enam teha sporti, kuid võivad õigetes tingimustes elada kaua. Nad peavad saama aastaringselt õues olla, nende toit peab olema väärtuslikum kui tervetel hobustel ja loomulikult peab terviseprobleemiga loom olema pidevalt omaniku silma all.

Kuna Liina elab Pärnu korteris ja tal ei ole ka autot, ei suutnud ta Vollile kindlustada turvalist ja täisväärtuslikku vanaduspõlve ja asus talle uut kodu otsima. Liina kinnitas Maarjale, et tema jaoks ei ole hobune pelgalt ratsa- või tööloom, tema jaoks on Volli lemmikuks. Volli kurvad silmad võlusid paljusid inimesi, uut kodu oli talle valmis pakkuda üle 30 inimese.

Liina seadis eesmärgiks leida Vollile kodu mere ääres, sest mereõhk on kopsuhaigetele hobustele oluline.

Esimesena rändas Volli Hiiumaale, kus tegi tutvust 23-aastase Helina ja tema elukaaslasega. Helina peres ootas Vollit ees teine hobune Porthos, kellega nad väga ruttu sõbrunesid. Lapsest peale ratsutamisega tegelenud Helina kinnitas, et tal on kopsuhaigete hobustega kogemusi ja saab vaatamata noorusele hakkama. Helina otsis eelkõige sõpra oma teisele hobusele.

Teiseks tegi Volliga tutvust tuntud loomapidaja ja -armastaja Ande Arula Ranna Rantšo ohtra loomaperega. Ande juures on kodu leidnud ca 250 erinevat looma, sh 70 hobust, kes saaksid Vollile seltsi pakkuda. Volli usaldas Andet esimesest hetkest peale ja nad leidsid kiiresti ühise keele. Ande suutis Vollile pakkuda karjamaad otse mere ääres.

Volli koduotsinguid koos Maarjaga videost vaadanud Liina leidis, et Volli sobiks mõlemasse peresse väga hästi. Liina jaoks sai otsustavaks, et Helina peres on loomi vähem ja see loob eeldused, et Volli saab uuelt perenaiselt rohkem tähelepanu.

Uude koju sammudes tervitas Vollit esimesena Porthos, kes sõbra saabumise üle ilmselgelt kõige suuremat rõõmu tundis. Liina ja Volli lahkumine läks pisaratega, kuid Volli nautis juba samal õhtul uut elu uues kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles