Joogaharjutusi tehes võib kogeda jogasmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: Vida Press

Juba mõnda aega on jooga harrastajad joogablogides diskuteerinud fenomeni üle nimega jogasm.

Jogasm on põhimõtteliselt joogaharjutuste käigus tekkiv ja kogu keha haarav orgasmitunne, edastab Daily Mail.

Austraalias Sydneys tegutseva joogaõpetaja Kate Kendalli sõnul kogevad inimesed jogasmi erinevalt, osa arvates on see mõnus, teistele aga ebameeldiv.

Tema andmetel kogeb 20 - 40 protsenti naisi teatud joogaharjutuste ajal orgasmi.

Kendall selgitas, et  orgasmi tekke väliseid stimulaatoreid ei ole, vaid keha reageerib mõnedele harjutustele tavapärasest erineval viisil.

«Orgasmi kogetakse eriti nende harjutuste puhul, mis treenivad alakeha ja genitaalide piirkonna lihaseid ja  avavad energiakanaleid,» selgitas joogaõpetaja.

Uuring näitas, et pärast joogat seksivatest naistest 75 protsenti sai orgasmi ja rahulduse.

Teise Sydneys tegutseva joogaõpetaja Raj Barkeri sõnul ei ole jogasm eesmärk omaette, vaid see võib tekkida kui harjutusi tehakse õigesti ja keha lõdvestub.

Ta lisas, et jooga aktiveerib juurtšakra energia ning see liigub läbi keha, võides tekitada nii  ala-kui ülakehas orgasmi.

Jogasmi tekitavateks joogaharjutusteks on näiteks navasana, garudasana, malasana, balasana, setu bandhasana ja ananda balasana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles