Hobune Volli kappab pisarate saatel uude koju

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune otsib kodu.
Hobune otsib kodu. Foto: TV3

Täna õhtul otsib Maarja-Liis Ilus uut kodu hobusele, kel hüüdnimeks Volli.


Pärnus elaval Volli perenaisel pole enam võimalik looma eest hoolitseda ning tänu saatele leitakse mitmekümne soovija seast hobusele uus ja sobivaim omanik.

Volli, ametliku nimega Festivali, ostis pärnakast Liina oma tütrele kahe aasta eest ratsahobuseks. Juba siis oli teada, et Volli põeb hobuste kopsuhaigust puuslakki, kuid kahe aasta jooksul läks tema tervis halvemaks. Puuslakihaiged hobused ei saa enam teha sporti, kuid võivad õigetes tingimustes elada kaua. Neile on oluline aastaringselt õues viibida, nende toit peab olema väärtuslikum kui tervetel hobustel ja loomulikult peab terviseprobleemiga loom olema pidevalt omaniku silma all.
Kuna Liina elab Pärnu korteris ja tal pole ka autot, ei suuda ta Vollile turvalist ja täisväärtuslikku vanaduspõlve kindlustada ning asub hobusele uut kodu otsima.

Volli kurvad silmad võluvad paljusid ning uut kodu on talle valmis pakkuma kümned inimesed. Liina seab eesmärgiks leida Vollile kodu mere ääres, sest mereõhk on kopsuhaigetele hobustele oluline ning arvestab ka seda, et hobune poleks uue omaniku jaoks pelgalt ratsa- või tööloom, vaid pere lemmik.

«Otsin uut kodu» on TV3 eetris täna kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles