Kinomuuseum sõidab külla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järva-Jaani kinomuuseum peab neljandat sünnipäeva, aga külalisi sel puhul endale külla ei oota, vaid sõidab ise nende juurde.


Uue ettevõtmise «Kinomuuseum tuleb külla» autor, Järva-Jaani kultuurimaja kunstiline juht Ülle Vaas ütles, et külarahvas jõuab muuseumi harva. Sealt tuligi mõte ise külamajadesse külla sõita. «Katsetame esimest korda. Sätime külamajadesse oma tehnika üles, näitame vanu filme ja pärast kino on tants, nagu vanasti,» selgitas ta.

Reedel on kinomuuseumi rahvas Jalgsema-Seliküla külamajas, kus kell 19 näitab lastele vanu multifilme, kell 20 ringvaadet «Nõukogude Eesti» (1988), millele järgneb kunstiline film «Päikesepaistelise oru serenaad» (USA 1941). Pärast seansi lõppu saab jalga keerutada akordionimängu saatel.
«Laupäeval esitame sama kava Karinu külamajas ja 3. oktoobril Järva-Jaani kinomuuseumis,» lisas Vaas.

Huvilisi on mujalgi, praegu käivad Vaasi ütlust mööda läbirääkimised Kareda vallaga.
«Pikka filmi saab ka valida, meil on näidata veel kinodest ammu kadunud India filme,» märkis Vaas.
Nostalgiahõngulise kinoõhtu õnnestumine on Vaasi meelest puhtalt inimeste kätes. «Kui nemad kaasa tulevad, läheb sünnipäevapidu korda,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles