Papagoi õpetas autistist poisi rääkima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papagoi
Papagoi Foto: AFP / Scanpix

Autistist poiss, kes ei osanud rääkida, õppis esimesed sõnad selgeks tänu perekonna lemmikloomaks olnud papagoile.

Nelja-aastane Suurbritannia poiss Dylan Hargreaves, kellel on suured õppimisraskused, polnud kuni viimase ajani öelnud ühtki sõna. Kuid nüüd oskab Dylan öelda «head ööd», «issi», «emme», «tere» ja «head aega», kirjutab The News Vault.

«Barney on meie elusid muutnud. Enne tema tulekut proovis Dylan küll rääkida, aga välja tuli ainult lärm,» ütles poisi ema, Michelle Hargreaves.

«Seejärel võtsime me enda juurde elama Barney ja mõne kuu pärast hakkas Dylan rääkima. Ta rääkis küll vaid mõne sõna, kuid oli selgelt aru saada, mida ta öelda tahtis. Iga kord, kui ma linnule mõne uue sõna selgeks õpetasin, hakkas Dylan sama sõna kordama. Ma arvan, et see on tingitud sellest, et lind ütleb sõnu minust aeglasemalt ning Dylanil on temast lihtsam aru saada. Nüüd, kui ma ta magama panen, ütleb ta mulle «Head ööd, emme!». See tähendab mulle väga palju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles