Linnateater alustab hooaega klassikaga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Linnateater.
Kuressaare Linnateater. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kuressaare Linnateatri uue hooaja avab 3. oktoobril draamaklassik Arthur Milleri “Hind”, mille on lavale seadnud Heiti Pakk.

Lavastuses mängivad Guido Kangur, Riho Kütsar, Elina Reinold ja Aarne Mägi. Lavastuse kunstnik on Rein Nettan. Psühholoogi haridusega Pakile oli selle näidendi lavastamine arvatavasti eriti huvitav, kirjutab Saarte Hääl.

“Hinda” on varem lavastatud Vanemuises (1987) ja Rakveres (2005). Ometi on see 1968. aastal Ameerikas esietendunud näidend just nüüd Eestis mängimiseks küps ja aktuaalne – sellesse on sisse kirjutatud haiglaslik ostlemine, tööpuudus, majanduskrahh, raha- ja võimumängud, positsioonide hierarhia.

Milleri näidendi keskmes on peresuhted, täpsemalt kahe venna taaskohtumine pärast 16 aastat. Kõik näidendi tegelased on oma elus teinud valiku ja millist hinda on nad selle eest maksnud, ei tea nad elu lõpuni.

Lavastaja sõnul käsitleb Milleri näidend teemasid ja küsimusi, mida pole varem sellisel viisil esitatud. “Üks neist on seotud nn asjade selgeks rääkimisega, mida üldiselt peetakse küll valusaks, aga siiski õigeks eesmärgiks. Millise vastutuse me võtame, kui kellelegi tõde näkku ütleme või sunnime kedagi tõele näkku vaatama?”

Arthur Milleri “Hind” on puhastverd psühholoogiline draama, milles on nauditavad dialoogid ja inimlikud karakterid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles