Valgusfestival säratab Kadrioru

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine valgusfestival Kadriorus.
Talvine valgusfestival Kadriorus. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval, 28. septembril on Kadrioru pargis juba viiendat aastat valgusfestival "Valgus kõnnib Kadriorus", mis toob valgusemängu kõrval festivalikülalisteni nii muusikat ja tantsu kui trummi-show’.

Valgusfestivali käigus süüdatakse korraldajate teatel 6000 küünalt ja 1500 tõrvikut, mis koos modernsete valguslahendustega tekitavad Kadrioru parki müstilise õhkkonna.

Traditsiooniks on saanud tasuta kontsertprogramm. Seekord saab valgusfestivali raames nautida kell 19 Kadrioru Luigetiigil algavat kontserti, kus esinevad Tanja Mihhailova ja Mikk Saar.

Kadrioru Lilleaias astuvad 19-21 üles Nele-Liis Vaiksoo ja Liisi Koikson. Kell 20 toimub kontsertväljakul Iiri tantsu-show "Ailish" ning 20.30 algab samas müstiline ja maagiline "Tuletants".

Õhtu suursündmus on Kadrioru Pillapalu platsil veerand tundi kestev taikotrummide show, mida esitab Ichitaro, kes juhatab sisse muusikalise tulevärgi. Selle aasta tulevärk kestab ligi viis minutit ja on festivali "Valgus kõnnib Kadriorus" ajaloo jooksul üks suurimaid ja võimsamaid.

Õhtu jooksul saab Kadrioru pargis Apollo platsil imetleda eksperimentaalnäitust klaasikunstist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles