Costa Ricast avastatud uus konn näeb välja nagu kuulus nukk-konn Kermit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukk-konn Kermit
Nukk-konn Kermit Foto: SCANPIX

Teadlased leidsid Costa Rica džunglist uue konnaliigi, mis oma välimuselt meenutab Briti kunagise kogupere komöödilise nukuseriaali «Muppet Show» konn-tegelast Kermitit.

Costa Rica amfiibide uurimise keksuse teatel sai uus konnaliik teaduslikuks nimeks Hyalinobatrachium dianae , edastab foxnews.com.

Konnale anti nimi konnauuringut juhtinud teadlase Brian Kubicki ema Janet Diane Kubicki järgi.

Uurijad teatasid Facebookis, et Kermiti sarnane konn liitus teiste14 klaaskonnade liiki kuulujatega, ked leidub vaid Costa Ricas.

Costa Ricas uusi liike otsinud teadlastel jäi see konnaliik varem märkamata, kuid nüüd jõuti ta jälile erilise häälitsuse tõttu.

Teadlase Kubicki sõnul meenutab selle konna häälitsus pigem putuka oma, mitte konna oma.

 Uuringus ilmnes, et konn kasutab metalliliste nootidega häälitsust,  mis on tema «visiitkaardiks».

«Ei ole teada, kui musikaalne uus konn on ning kas ta mängib ka ukulelet. Samuti ei tea me, kes sel konnal on nõrkus moodsalt riietuvate sigade vastu. Selleks on vaja teha lisauuringuid,» teatas Kubicki viitega «Muppet Show» tegelastele Kermitile ja Miss Piggyle, kes on emane siga.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles