«We Love the 90's» festivali 90ndate säravamate Eesti artistide paraad on avaldatud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Velvet Õllesummeril 2014
Black Velvet Õllesummeril 2014 Foto: Viktor Burkivski

Soomes juba mitmendat aastat korraldatav Euroopa suurim 90ndate festival, «We Love the 90’s» jõuab sel aastal ka Eestisse. See on 90ndate muusika megafestival, mis toob 28. ja 29. augustil Tallinna Kalevi staadionile tõelise staarideparaadi.

Festivali kahel päeval esineb pea 20 artisti, kelle sajad superhitid on aastate jooksul vallutanud muusikaedetabeleid üle kogu maailma. See on festival, mis toob publikule tagasi kõige meeletumad nooruspõlve mälestused. Välismaa artistide line-upis on maailma muusika suurnimed Coolio, Ace of Base - Jenny Berggren, Bad Boys Blue, Eiffel 65, Real 2 Real, Mr. President, La Bouche ja Groove Coverage!

Kodumaised 90ndate superstaarid, kes laulsid ennast sadade tuhandete Eestlaste südameisse ei jää välismaistele staaridele oma hitipagasiga üldsegi alla. 

Oma etteaste teeb Eesti popmuusika lipulaev 2 Quick Start, kelle surematuteks hittideks on teadatuntud „Neiu mustas kleidis“, „Nii kuum on tunne“, „Olen loobuda sust proovinud“, „Naerata“, „Ühega miljoneist“ jpt.

Black Velvet, kelle üheks tuntuimaiks lauluks on olnud "17", mis osutus 1997. aastal Raadio 2 Aastahiti populaarseimaks Eesti lauluks. Nende repetuaaris on esindatud veel sellised lood nagu „Velveteen“, „Jennifer“, „Nagu samet ja siid“, „Kingitus“ jpt. 

Koit Toome ja Sarah, ehk legendaarne Code One. Nende üheks suuremaks hitiks võib lugeda 1995. aasta jõulude eel ilmunud singlit "On küll hilja", mis püsis ETV edetabelisaates "7 vaprat" järjepanu 4 kuud, ja alati esikohal, enne kui lugu tabelist välja langes. Nende sulest on veel ilmunud hitid nagu „Kuum“, „Sellest saab meie suvi“, „Vikerkaar“, „Vältida ei suutnud“. 

Nancy kui 90date üks pop-iidoleid. Kes ei teaks tema lugusid „Hellalt hoia mind“, "Aeg Peatub", „Pilgud ja nooled“, „Sa muutsid kõik“, „Nii jälle riskin“ jne. 

Aastakümneid Eestlaste kõrvu silitanud ja kahel korral Eestit Eurovisioonil esindanud hõbehääl Maarja-Liis Ilus

Kustumatu jälje Eesti tantsumuusikasse jätnud Mr. Happyman. Lood nagu „Las mina proovin siis ka“, „Kruiisime“, „Suveparadiis“, „Retro“ jpt ei jätnud disco põrandate äärde kedagi istuma!

20-nd aastat tagasi legendaarse hitiga „Esimene lumi“ välja tulnud Estin!

Lisaks veel mitmed artistid kelle lugudeta ei möödunud ühtegi pidu ega simmanit 90-datel. Astra, Cool D & Kozy, Mari Liis, Allan Roosileht ja Ummamuudu. Selline artistide line-up viib kõik 90-date nostalgia muusika austajad otsekui ajarännakule! Seda võimalust lihtsalt ei tohi maha magada, sest pole välistatud, et selliseid nimesid ühel laval enam kunagi ei näe.

Jälgi üritust ja võida pileteid üritusele Facebookis SIIN

Piletid saadaval Piletilevis!

Piletite hinnad alates 20.aprillist:

1-päeva pilet : 39 eurot

2-päeva pilet : 59 eurot

1-päeva VIP pilet : 59 eurot

2-päeva VIP pilet : 89 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles