Mõnus hipide murufestival Schilling kuulutas välja esimesed esinejad

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schilling 2014
Schilling 2014 Foto: Meisi Volt

Kilingi-Nõmme Suveaias tõmmatakse laupäeval 4. juulil juba üheksandat korda vutlarid suurtelt kõlaritornidelt, kitarridelt ja süntesaatoritelt, keritakse lahti mitu kilomeetrit kaablit, saetakse, kopsitakse ja pintseldatakse mandalana kokku kaunist butafooriat. Kõike selleks, et saaks toimuda üks vabariigi armastatumaid ühepäevafestivale – Schilling 2015.  Lavale astub tosinajagu suurepäraseid ja hoolega väljavalitud bände, tavapäraselt saab mekkida häid toite ja peeneid jooke. Hoolitsetud on ka selle eest, et kaasavõetud lapsed end õhtul väsinuna ja õnnelikena tunneks.

Esimestena on Schillingu eeskavasse kinnitatud üleilmselt tuntud USA elektroonilise popi duo Peaking Lights, kes tutvustab Euroopas oma uut ja tantsulisemat albumit “Cosmic Logic”,  instrumentaalse Soome hüpnorock'i põnevamaid esindajaid Siinai, helgemat elektroonikat mängiv ühemeheprojekt Polly Venemaalt ja Micucu – üks säravamaid kohalikke uusi ansambleid kergema progerock'i vallas.

PEAKING LIGHTS (US)

Los Angeleses elavad Aaron Coyes ja Indra Dunis on aastate jooksul läbi käinud pika tee alates müra-improvisatsioonidest kuni dub’iliku elektroonika ja psühhedeelse popini. 2008.a. alustanud duo pälvis laiema tähelepanu oma 2011.a. plaadiga „936“ (jõudis Areeni Aasta Albumite edetabelis kohale nr 9).  Nende uusim album, nimeka briti plaadifirma Domino all ilmunud „Cosmic Logic“, pakub tantsulisemat segu kosmilisest italo-disco’st, Jamaika dancehall’ist, Chicago house’ist ja afrobeat’ist.

SIINAI (FI)

Helsingi kvartett, mille debüütalbumil „Olympic Games“ (2011) kõlavad lihtsad, kuid massiivsed  kitarri- ja süntesaatorikäigud said rohkelt kiitust ka väljaspool Soomet. 2012. avaldas bänd koos Kanada bändiga Moonface ühise paadi „Heartbreaking Bravery“. Plaat ilmus USA leibeli Jagjaguwar (Foxygen, Dinosaur Jr  jpt) all ja seda tutvustati ka pikemal Põhja-Ameerika kontserttuuril. Schillingul tutvustab Siinai oma uusimat albumit  „Supermarket“ (Splendour, 2014).

POLLY (RU)

Polly nime all loob meloodilist ambient’i, lounge’i ja trip-hopi mõjudega elektroonilist muusikat Jekaterinburgi linnas tegutsev Aleksei Poljanin, kes on varem mänginud nii instrumentaalses post-rock bändis kui tegutsenud legendaarse vene rock-grupi Mumiy Troll stuudiomuusikuna. Polly on veidi enam kui aastaga andnud juba u 100 kontserti 11-s riigis. Tema debüütalbum „U Can More“ ilmus 2013. aastal plaadifirma IceCreamDisco alt. Schillingul mängib Polly suuremas osas lugusid oma sel aastal ilmuvalt uuelt kauamängivalt.

MICUCU (EE)

Duo koosseisus Uku Kübar (klahvpillid, trummid, perkussioon, elektroonika) ja Mick Pedaja (kitarrid, vokaal, elektroonika) alustas tegevust kolm aastat tagasi, kuid üllitas oma debüüt-EP alles eelmisel suvel. Micucu muusika on põnev elektro-akustiline segu meloodilisest elektroonilisest muusikast ja kergemast progerockist. Schillingul astub Micucu üles kuueliikmelise laivgrupina.

Festivali ülejäänud esinejad tehakse teatavaks maikuu jooksul.

Schillingu graafika vihjab tänavu saunateemale. Peakorraldaja Ants Tõnisson selgitab valikut nii: "Mõtlesime, et kui juba plakateid trükkida, siis teha seda vihaga."

Schillingu piletite eelmüük Piletilevis on alanud. Kuni 30. aprillini maksavad piletid 20 €, maikuus 25 € ning alates 1. juunist kuni 3. juulini 30 €. Festivali toimumise päeval 4. juulil maksab pilet 35 €. Kuni 16-aastased (k.a.), pensionärid ja invaliidid saavad festivalile tasuta (dokumendi alusel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles