Mehed ei pane naiste kõrgeid kontsi tähele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed ei pane naiste kõrgeid kontsi tähele
Mehed ei pane naiste kõrgeid kontsi tähele Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul ei peaks naised kõrgekontsaliste stiletode kandmisega väga pingutama, sest mehed ei märka nende elegantseid kingi.

Northumbria ülikoolis tehtud uuringus jälgiti meeste reageeringut kõrgekontsalisi kingi ja madalaid kingi kandvatele naistele, kirjutab The Telegraph.

Uuring näitas, et meessoost katsealustele ei jäänud meelde, kas naistel olid jalas kõrge või madala kontsaga kingad.

Evolutsioonipsühholooge Nick Neave`i ja Kristofor McCarthyt huvitas, milliseid kehasignaale saadavad naised välja erineva kontsakõrgusega jalatseid kandes.  Teadlased uurisid kõrgetest kontsadest tingitud kehahoiaku muutusi ja illusiooni, et jalad on pikemad ning kas ja kuidas need mehi mõjutada võivad.

«Naised lihtsalt raiskavad raha, kui ostavad kõrge kontsaga kingi, mis samas võivad tervisele ohtlikud olla. Naised arvavad, et kõrged kontsad teevad nad seksikaks ja annavad hea väljanägemise, kuid meestele nad sellega mõju ei avalda,» sõnasid psühholoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles