26-aastaselt infarkti saanud Vaido Neigaus: mu elu muutus täielikult

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaido Neigaus
Vaido Neigaus Foto: ERR

Laulja Vaido Neigaus rääkis saates «Ringvaade», et ta pidi pärast mullust miniinfarkti elu täielikult ümber muutma.

Vaido oli kõigest 26-aastane, kui tal pärast treeningut rinda valu tekkis.

«Mul on kodus jõusaal ja seal trenni tehes tundsin, et valu lõi rindu. Rinnust võtsin kinni ja kukkusin põlvili. Pea hakkas ringi käima, tekkis õhupuudus... Elu läks silme eest mööda,» meenutas Vaido.

Kiirabi tuli õnneks ruttu ja Vaido ütles, et ta oli eelnevalt lugenud, et kui selline asi võib juhtuda, tuleb väga kõvasti köhida. 

Vaido viidi kiirabiga ära ja arstid leidsid, et tema südames on midagi valesti. «Mitte midagi hullu, aga ikkagi valesti. Pidin minema edasi kontrolli ja see tähendas, et pidin järjest käima mitmed arstid läbi, kuni selleni, mis ravi peaks olema,» rääkis Vaido.

Raviks sai ta tavalisi retseptiravimeid ja need mõjusid rahustavalt.

«Pärast seda oli veel see, et hakkasin kogu aeg kartma ja mul hakkasid tekkima paanikahood. Kartsin, et nüüd ongi minek. Öösel, ükskõik, mis unenägu oli, ehmatasin südamekloppimise peale end üles ja ma ei osanud midagi teha. Ainuke viis seda ravida olidki tabletid, mis rahustasid,» kirjeldas ta.

Pärast infarkti muutus Vaido elus nii mõndagi. «Mind tuntakse kui peolooma, laval olles. Selle asja lõpetasin ära. Alkohol, ei. Praegu kasutan ainult looduslikke vahendeid. Tabletid, mis mõjuvad organismile tervendavalt.»

Juhtunu annab tunda praegugi, ehkki Vaido on enda sõnul praegu juba «üsna mõnusas olekus».

«Ma enam ei karda niimoodi. See hetk viis mind endast väga välja,» tunnistas ta. «Spordisaalis vaikselt ikka käin, aga raskeid asju veel ei tõsta. Lihtsalt ei julge.»

Vaido usub, et haigus tabas teda ületöötamise tõttu: «Ma lihtsalt ei puhanud. Nüüd teen selles mõttes teistmoodi, et isegi, kui raha on, tahan rohkem puhata. Õnneks võimaldab mu töö võtta igal ajal, millal ma tahan, lihtsalt puhkuse. Sõidan kasvõi soojale maale ja naudin olemist, et mitte pingutada.»

Vaido sõnul ütlesid talle arstid infarkti põhjuste kohta sama - öised esinemised, alkohol ja ületöötamine: «Ei andnud kehale puhkust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles