Male suurmeister: naised ei ole male mängimiseks piisavalt nutikad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Short
Nigel Short Foto: SCANPIX

Briti üks tuntumaid maletajaid, suurmeister Nigel Short vihastas naisi öeldes, et naised ei ole male mängimiseks piisavalt nutikad.

49-aastase Shorti arvates jääb naistel selle mängu jaoks loogilisest mõtlemisest puudu, kirjutab The Telegraph.

Suurmeistri sõnul peaksid naised saama aru, et nende aju ehitus on meeste aju ehitustest erinev ning neil on raskem malega toime tulla kui meestel.

Short sõnas, et naistel on teised head omadused nagu näiteks emotsionaalne intelligentsus.

«Mul ei ole probleemi tunnistada, et mu naisel Real on märgatavalt kõrgem emotsionaalne intelligentsus kui minul,» lausus maletaja.

Shorti sõnul on nii meestel kui naistel neile eriomaseid oskusi.

«Mehed ei ole naistest paremad ja vastupidi, oskused lihtsalt on erinevad. Loomulikult oleks tore, kui rohkem naisi mängiks malet, kuid selle asemel, et rääkida ebavõrdsusest, tuleks lihtsalt aktsepteerida fakti, et mehed on males paremad,» teatas inglane.

Nigel Shorti kommentaar on kooskõlas tema rivaali Garri Kasparovi omaga, kes ütles, et naised ei ole juba oma loomuselt head maletajad, sest võitlemine ei ole neile omane.

Shorti kommentaarid vihastasid naismaletajaid, kes sel teemal sõna võtsid.

Londoni maleklubi juht Amanda Ross tõi näiteks ungarlanna Judit Polgari, kunagise naiste male maailmameistri, kes mängib sama hästi kui mehed.

Short vastas Rossi kriitikale Twitteris öeldes, et meestel ja naistel on erinev aju ning see on bioloogiline fakt.

Vähem kui kaks protsenti male suurmeistritestest on naised ning Polgar on üks väheseid, kes sai selle tiitli väga noorelt, olles vaid 15-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles