Eksortsistid hoiatasid noorte ja kaunite vampiiride eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Pattinson vampiirina
Robert Pattinson vampiirina Foto: SCANPIX

Itaalias Roomas toimus eksortsistide konverents, millel hoiatati Vatikani ja katoliku kirikut noorte ja kaunite vampiiride eest.

Seal esinenud okultismi leviku jälgimisrühma esindaja, preester Giuseppe Ferrari sõnul on populaarsed vampiiridest rääkivad telesarjad ja filmid loonud ohtliku tendentsi, edastab The Independent.

Okultismi asjatundjad kritiseerisid ka jooga harrastamise plahvatuslikku kasvu ning nõiaasjadega tegelemist.

««Twilight» ja «True Blood» meelitab noori tegelema satanismi ja pimedate jõududega. Samas ohustab vampiirifilmide plahvatuslik kasv katoliku kirikut, kuna noored eelistavad jumala asemel saatanat,» sõnasid eksperdid.

Nende arvates on meie seas üsna palju neid, kes on «vampiiristunud».

«Need inimesed otsivad ekstreemsusi. Nad püüavad saavutada surematuse nii vere joomise kui seksuaaläärmuste abil,» lausus Ferrari.

Ta lisas, et maailmas on tekkinud palju noori vampiire, kelle seas on kõige kuulsamad «Twilight» filmisarja staarid Kristen Stewart ja Robert Pattinson.

Ferrari sõnul on need kaks näitlejat paljude noorte iidoliks, kuid samas meelitavad nad noori tegelema deemonlike rituaalidega.

Ferrariga on samal arvamusel Šveitsi kurjade vaimude väljaajaja Cesare Truqui, kelle sõnul näitavad katoliku kiriku seksuaalskandaalid, et saatan tegutseb lausa Vatikanis.

Preester Cesare ei kiida heaks ka joogat ja fantaasiakirjandust, milles on palju nõiakunsti.

«Jooga on võrdne «Harry Potteri» raamatusarja ja filmidega, kuna need mõlemad viivad inimesed saatana kummardamise suunas,» teatas püha isa.

Vatikani ametlik seisukoht on, et kurjadest vaimudest vaevatute juhtumid on haruldased ning enamjaolt on nende põhjustajaks vaimsed probleemid.  

Sellest hoolimata soovitas paavst Franciscus, et igal piiskopkonnal oleks oma eksortsist.

Vatikan tunnistas eksortsiste ametlikult möödunud aastal ning andis nende tegevusele õnnistuse.

Eksortsism muutus populaarseks pärast 1973. aastal valminud filmi «The Exorcist», mille režissöör on William Friedkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles