Video: Vene teismeliste tüdrukute «mesilaste tantsu» peetakse skandaalselt erootiliseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orenburgi tantsutrupi «mesilaste tants»
Orenburgi tantsutrupi «mesilaste tants» Foto: Youtube

Venemaa ametnikud, sotsiaaltöötajad, lapsevanemad ja prokurörid uurivad, kas teismeliste tüdrukute poolt esitatud «mesilaste tants» oli erootika või mitte.

Skandaal sai alguse, kui internetis hakkas levima Uraalides Orenburgis tegutseva tantsutrupi video.

Esmalt ilmub lavale Karupoeg Puhh ning siis tulevad mesilasi meenutavas kostüümis tüdrukud, kes hakkavad tantsima, tehes muusikavideodest tuntud  seksikaid liigutusi.

See etteaste tekitas Venemaal skandaali kahel põhjusel. Esiteks on osa ebatavalise tantsu esitajatest on alaealised. Teiseks kannavad tüdrukud kostüüme, millel on musta ja oranži ehk see olevat viide Georgi lindile.

Tegemist on keisrinna Katariina II poolt asutatud aumedali lindiga, mida viimastel aastatel kasutatakse Venemaal uusimperialistlike pürgimuste sümbolina.

Venemaa lasteombudsman Pavel Astahhov kritiseeris tantsu Twitteris, nimetades seda solvavaks ja satiiriliseks. Selle tantsu mõistis hukka ka Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.

Peterburi linnavalitsuse nõunik ning homovastane Vitali Milonov sõnas, et laste etteasteid peaks näitama psühholoogidele, pedagoogidele ja kohalike omavalitsuste esindajatele enne kui need lavale jõuavad.

Orenburgi linnavõimud sulgesid «mesilaste tantsu» ette kandnud tantsukooli Kreedo.

Uurimiskomitee ja prokuratuur uurivad, kas tantsukooli juhtide moraal on liiga madal ning miks etendusekohaks olnud kultuurimaja töötajad sellist etteastet lubasid.

Lisaks Kreedole plaanitakse uurida kõiki piirkonna tantsukoole ja –truppe.

Tantsukooli juht Jelena Jakovenko sõnul tekitati skandaal õhust ning tantsus ei ole midagi erootilist ja sobimatut.

Ühe tantsija ema Natalja Tšernousova sõnas, et ta on oma tütre harrastuse ja ta esinemise üle uhke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles