Video: Itaalia seikleja kavatseb elada ühe aasta Gröönimaa jäämäel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Bellini
Alex Bellini Foto: SCANPIX

Itaalia seikleja Alex Bellini kavatseb minna Gröönimaale, valida seal välja meres triiviv jäämägi ning elada sellel ühe aasta.

Ta selgitas oma leheküljel: «12 kuud elan meres oleval jäämäel, mis kogu aeg kahaneb ja aina ebastabiilsemaks muutub. Tuleb kohaneda uue olukorra ja muutuva keskkonnaga», edastab Discovery News.

Bellini ei kasuta jääl olles polaarolude telki, vaid USAs ehitatud «elujäämiskapslit», mis peaks loodusjõududele hästi vastu pidama. Sellel on veekindlad uksed, hapnikusüsteem ning GPS.

Bellini on välisoludes karastunud. Ta elulooandmetetest on teada, et 2001. aastal läbis ta Maroko kõrbes ja mägedes raske 250-kilomeetrise maratoni, mida peetaksemaratonidest kõige raskemaks.

Lisaks on ta seigelnud 2000 kilomeetrit Alaska tundras, vedades enda järel rasket varustuskelku. 2008. aastal tahtis ta üksinda sõuda üle Vaikse ookeani Peruust Austraaliasse, kuid halbade ilmastikutingimuste ja kõrgete lainete tõttu tuli tal see katkestada.

Bellini sõnul on ta eesmärgiks kogeda sportlikke ekstreemsusi, mitte aga nendega jõuda Guinnessi rekordite raamatusse.

Ta lisas, et tahab inimesi panna mõtlema kliimamuutusele ning mis sellega kaasneb. Samuti uurida, kuidas inimkeha äärmustingimustes hakkama saab.

Bellini eeskujuks on 20. sajandi Itaalia õhuseikleja Umberto Nobile, kes kukkus Arktikas alla ning oli seal 40 päeva, enne kui päästeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles