Otepääl maksab muusikakoolis õppimine rohkem kui Tõrvas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää muusikakool asub gümnaasiumi territooriumil.
Otepää muusikakool asub gümnaasiumi territooriumil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muusikakoolid on kohaliku omavalitsuse halduses. Õppimine neis on tasuline, kuid õppemaks igal pool erinev. Valgamaal on kõige suurem õppemaks Otepääl, kõige väiksem Tõrvas.

Põhiõppes on Otepää muusikakooli õppemaks 2250, Valga muusikakoolis 1800 ja Tõrva muusikakoolis 1200 krooni aastas, eelklassis Otepääl 900–2250, Valgas 1350 ja Tõrvas 640 krooni aastas.

Otepää muusikakoolis õppiva viie lasterikka pere lapsi toetab õppemaksu tasumisel Lasterikaste Perede Liit.

Tõrva muusikakool valmistub 25. sünnipäevaks

Tõrva muusikakoolis õpib
70 õpilast, neist 58 põhiõppes, kolm huviõppes ja üheksa ettevalmistusklassis. Kevadel oli õpilasi 67: neist 50 põhi- ja viis huviõppes, kaksteist aga ettevalmistusklassis.

Esimesse klassi võeti sel aastal kuusteist õpilast: klaveri erialale kuus, kitarri erialale neli, viiuli erialale kolm, akordioni erialale kaks ja plokflöödi erialale üks. Kaks õpilast tuli vanematesse klassidesse.

«Õpetajate koosseis on vähenenud, kuna meie kauaaegne viiuliõpetaja Sulev Orgse siirdus pensionile ja õpilaste puudusel ei tööta sel aastal kandleklass,» andis direktor Thea Leitmaa teada.

Koolil on tulemas 25. sünnipäev. Seda tähistatakse 13. novembril piduliku kontsertaktusega kirik-kammersaalis.

Otepää muusikakool valmistub 35. sünnipäevaks

Otepää muusikakoolis õpib 79 õpilast, kelle hulgas kuus muusikakooli lõpetanut, kes soovivad lisaõpet. Kevadel oli kooli nimekirjas
85 õpilast. Esimesse klassi võeti vastu seitse, kokku on nüüd seal üheksa õpilast. Seitsmest kaks tuli puhkpilli, kaks viiuli, kaks klaveri ja üks kitarri erialale. Eriala valitakse reeglina selle järgi, mis pill kodus olemas.

«Muusikalisse eelkooli tuli neliteist last. Nii palju pole neid seal veel olnud,» ütles direktori kohusetäitja Vilve Maide. «Soovijaid oli rohkemgi. Neli Palupera valla last – kolm eelkooli ja üks 1. klassi – jäid seekord vastu võtmata, kuna nende vanemad polnud oma soovist oma valda õigeaegselt teatanud ja nüüd ei saanud vald enam nende õppekohamaksu tasuda, kuna see pole eelarves sees.

Õppeaasta jooksul antakse oma majas õpilaskontserte. «See on hea traditsioon. Ootame sinna rohkem lastevanemaid ja tahame, et nendele hakkaks kontsert tähendama midagi enamat kui ainult võimalus näha esinemas oma last, kes pahatihti võetakse pärast esinemist näpu otsa, et kohe lahkuda,» rääkis Maide kontserdikülastaja kasvatamisest.

Jõulu- ja kevadkontsert korraldatakse oma majast väljas. Veebruaris tuleb Anu Kasele pühendatud kammermuusikapäev. Aprillis tähistatakse kooli 35. sünnipäeva, milleks hakatakse valmistuma juba sügisel.

Küsimusele, mis muret teeb, vastas Maide, et 2010. aasta eelarve oli kärbitud, järgmiseks aastaks loodavad nad endise eelarve taastamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles