Video: Vene moedisainer ülistas oma kollektsiooniga Krimmi anneketeerimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moelooja Leonid Alekseejevi Krimmi annekteerimise teemaline kollektsioon
Moelooja Leonid Alekseejevi Krimmi annekteerimise teemaline kollektsioon Foto: Youtube

Venelasest moedisainer koostöös Venemaa kaitseministeeriumiga esitles Moskva moenädalal kollektsiooni, millega ülistati Krimmi annekteerimist Venemaa poolt.

Disainer Leonid Alekseejevi sõnul ei õmble ta sõjaväevorme, vaid teeb moodsaid rõivaid, mis muudavad inimesed atraktiivsemaks, edastab Huffington Post.

Venemaa kaitseväe disainibüroo juhina töötava mehe sõnul väljendab ta oma moega patriotismi.

 Moskva moenädalal üles astunud modellidel oli seljas näha armeestiilis rõivaid, millega samas viidati Ukrainale kuulunud Krimmi annekteerimisele.

Ühel T-särgil oli Krimmi kohta näiteks tekst: «Saabunud on viisakad inimesed».

Sõjalises slängis on väljend «viisakad inimesed» viide hambuni relvastatud sõjaväelastele.

See on analoogne väljendiga «väikesed rohelised mehikesed», mida kasutatakse Ukrainas tegutsevate eraldusmärkideta Vene sõdurite kohta.

Alekseejevi kollektsioonis oli viiteid nii Ida-Ukraina separatistidele kui ka Nõukogude Liidu võidule Teises maailmasõjas natsiarmee üle.

ÜRO andmetel on Ida-Ukraina sõjalises konfliktis kaotanud elu üle 6000 inimese. Hoolimata vaenupoolte vahel sõlmitud relvarahust, on ikkagi piirkonnas olnud märgata lahingutegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles