Maailmakuulus Cirque du Soleil annab Tallinnas lisaetenduse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakulus Cirque du Soleil naaseb Eestisse uue lavastusega Quidam
Maailmakulus Cirque du Soleil naaseb Eestisse uue lavastusega Quidam Foto: promo

Mai lõpus Eestis esinev maailma tsirkusekunsti absoluutne tipp Cirque du Soleil annab Tallinnas, Saku Suurhallis lisaetenduse. QUIDAM lisashow leiab aset pühapäeval, 31. mail algusega kell 14.30. Piletid lisaetendusele on nüüd müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kokku annab maailmakuulus Cirque du Soleil Eestis kuus etendust 27.-31. maini. Päikesetsirkus naaseb Eestisse pärast edukaid esinemisi Tallinnas lavastustega Saltimbanco (2011) ja Alegria (2013). Neid etendusi käis Saku Suurhallis vaatamas 50 tuhat inimest.

Quidam, mis esietendub Tallinnas maikuu lõpus, on absoluutselt teine lavastus. Erinevalt teistest Cirque du Soleil' etendustest ei vii Quidam publikut väljamõeldud reaalsusesse, mida asustavad kujuteldavad ja muinasjututegelaskujud. Pigem on siin tegemist meie enda pärismaailma uurimisega, kus elavad tavalised inimesed oma tavaliste muredega. Quidam jutustab noorest tütarlapsest nimega Zoé, kes põgeneb oma kujuteldavasse maailma.

Üle kahe tunni kestvas lavastuses saab publik nautida graatsilisi tasakaaluetteasteid, raskusjõudu eiravat tantsu metallrõnga sees, sümboolse tähendusega esemetega žongleerimiskunsti, virtuoosliku koreograafiaga hüppenöörikava ning elegantseid akrobaatikatrikke.  Sealhulgas mitme auhinnaga pärjatud banquine-etteastet, kus viisteist artisti moodustavad erinevaid inimpüramiide, rabades pealtvaatajaid jalust täiuslikus sünkroonis kulgevate liigutustega või nn. Hispaania võrke, kus akrobaadid lendlevad kõrgel lava kohal, üksteise järel või kõik koos sööstes tühjusesse, ainsaks toetuspunktiks vaid keskkoha või pahkluude ümber keerduvad köied. Shows on ruumi ka lava kohal rippuvatel rõngastel sooritatavatele, suurt nõtkust ja osavust nõudvatele oivalistele kunstitükkidele. Pilvekiigel esitatavas numbris sooritavad trupiliikmed akrobaatilisi laskumisi, haardeid ja hüppeid, keereldes ja viskudes lava kohal. Enda köitmiseks, keerutamiseks ja pöörete tegemiseks pikkasid rippuvaid siidilinte kasutav õhuakrobaatika ja kehaväänamise naisvirtuoos võtab nende abil sisse erinevaid kaelamurdvaid asendeid, et luua kauneid ja harmoonilisi figuure. Cirque du Soleil pakub kõrgkvaliteetset meelelahutust kogu perele!

Etenduste ajakava:

27. mail (kolmapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

28. mail (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

29. mail (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

30. mail (laupäev)

kell 15:30 (uksed avatakse 14:30)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:15)

31. mail (pühapäev)

kell 14:30 (uksed avatakse 13:30)

Quidam etendus kestab kokku 2 tundi 10 minutit (koos vaheajaga).

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda.  Tänaseks on ettevõttel 4000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil’l on kokku 20 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides, teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

Piletid Cirque du Soleil’ Quidam Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurot on müügil Piletilevis - internetipoes ja kõigis Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles