New Yorgi rotiprobleemile lisandus opossumiprobleem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opossum
Opossum Foto: Wikipedia.org

USAs New Yorgis kasutatakse rottidega võitlemiseks opossumeid.

Nüüd tuli ametnikel tunnistada, et «Operatsioon Opossum» kukkus läbi, kuna rottide arv ei ole üldse kahanenud, kirjutab New York Post.

Rottide arvukus on endisel tasemel ning opossumite arv on kasvanud ehk rotiprobleemile lisandus opossumiprobleem.

Brooklyni linnaosa ametnikud käisid kolm aastat tagasi välja idee kasutada rottidega võitlemiseks opossumeid.

Opossumid lasti lahti paikades, kus leidus rotte kõige enam. Arvati, et rottide tapmisest ja nende söömisest küllastunud opossumid surevad ka ise välja või lahkuvad.

Kuid läks teisiti. Rotid jäid alles ja opossumitest on nüüdseks saanud uued kahjutekitajad. Opossumid otsivad süüa eramajade aedadest ja prügikastidest ning kahjustavad viljapuid.

Lõuna-Brooklyni linnaosa juhi Theresa Scavo sõnul ei suuda ta mõista, kuidas linnajuhid sellega ei arvestanud, et opossumid on väga viljakad.

«Opossumeid tundub nüüd olevat rohkem kui rotte. Nad on end uues keskkonnas sisse seadnud ega mõtlegi lahkuda,» jätkas Scavo.

Opossumlased (Didelphidae) on algelisimad kukrulised, kes elavad Põhja-Ameerikas.  Nende kehapikkus on 7 – 50 sentimeetrit ja  sabapikkus 4 – 55 sentimeetrit.  Saba talitseb haardeelundina. On kõigesööjad. Opossumid on ka väga viljakad, pesakonnas võib olla kuni 25 poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles