Teadlaste öö sündmusi näeb otseülekandes ETVst

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV vahendab otseülekandes teadlaste öö sündmusi Tallinnas Vabaduse väljakult.
ETV vahendab otseülekandes teadlaste öö sündmusi Tallinnas Vabaduse väljakult. Foto: ERR

Reedel, 24. septembril toimub taas üleeuroopaline teadlaste öö, mille raames Tallinnas Vabaduse väljakul korraldatakse hulk iseäralikke ettevõtmisi, tutvustamaks teadust ja teadlasi. ETV vahendab sündmust otseülekandes algusega kell 21.40.

Teadus on kõikjal ümberringi, ehkki me ei pruugi seda märgata ja vahel aimatagi, kui palju sellest sõltume. See ongi otsesaate läbiv teema, et vaatajaile näidata, kuidas teadusega igapäevaelus kokku puutume. Peale põnevate avastuste koduses miljöös uuritakse veel, mida iseäralikku tehakse teaduse juhtriikides USAs ja Jaapanis, millest ka siin tasuks eeskuju võtta.
 
ETV reporterid kajastavad melu töötubadest, kus meisterdatakse robothambaharja, katapulti, LED-rinnamärke, ja käepäraste vahenditega valmistatakse õhupallijõul ise edasiliikuv auto, vahendas ERRi meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.
 
Muusikatki teevad saates teadlased. Vaatajad näevad muusikavideosid, mis on salvestatud spetsiaalselt selleks päevaks teadlastest koosnevate bändidega. Teiste hulgas esineb juba kuulsaks saanud Popidiot oma igapäevases miljöös - laboris.
 
ETV otseülekande saatejuhid on Monika Tamla ja Jüri Aarma, reporterid Hannes Hermaküla ja Joonas Hellerma. Režissöörid Olga Käo ja Maarja Pärsim.
 
ETV kodulehel www.etv.ee/teadlasteoo saab valida oma lemmiku kolme Eestis valminud nanoleiutise hulgast. Saates tutvustatakse neidki lähemalt.

Hääletamine toimub 24. septembri teadlaste öö otsesaate lõpuni, kus tehakse teatavaks tulemused.  

Teadlaste öö on Euroopa Komisjoni initsiatiivil loodud üleeuroopaline teadusringkondi ühendav suurüritus, kus ühe öö(päeva) jooksul toimub palju teadust ja teadlasi tutvustavat kaasahaaravas ja lõbusas võtmes. Sündmuse koordinaator Eestis on teaduskeskus AHHAA, koostööpartnerid Teaduste Akadeemia ja Eesti Rahvusringhääling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles