Marinaad:
2 kl vett
1 kl suhkrut
kaneelikoort
5 nelki
1 spl 30-protsendilist äädikat.
Marineeritud pihlakad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik koostisained peale äädika panna keema. Pestud pihlakakobarad panna sinna sisse.
Keeta umbes 10 minutit, siis tõsta tulelt ja lisada äädikas. Pihlakakobarad tõsta purki ja valada üle marinaadiga, nii et oleks üleni kaetud. Sulgeda õhukindlalt.
Parem oleks kui saaks kasutada kultuurpihlakaid, nende puudumisel peaks enne laskma pihlakatel sügavkülmas külmuda, see pidi vähendama mõrusust.
Hea kasutada kaunistuseks.