Bostoni pommipanija ema: tegelikud terroristid on ameeriklased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zubeidat Tsarnajeva
Zubeidat Tsarnajeva Foto: SCANPIX

USAs Bostonis 2013. aastal kaks kodus valmistatud pommi plahvatama pannud tšetšeenide Džohhar ja Tamerlan Tsarnajevi ema Zubeidat Tsarnajeva sõnul ei ole mitte tema kohtu alla antud poeg Džohhar terrorist, vaid seda on ameeriklased.

Vaid minuteid pärast seda kui USA kohus Džohhar Tsarnajevi terrorirünnakus süüdi mõistis, postitas ema sotsiaalmeediasse poega kaitsva teksti, edastab The Telegraph.

«Ma ei unusta süüdimõistmist iialgi. Olgu jumal nendega, kes mu poega aitasid. Kõik teavad, et tegelikud terroristid on ameeriklased, minu poeg on aga parimatest parim,» teatas ema.

Ema lisas, et ameeriklased armastavad show`sid ning tema pojad on ühe sellise show ohvrid.

Tsarnajeva palvel pani üks sõber sellise teate leheküljele Vocativ. Samuti jõudis see Venemaa sotsiaalmeedia leheküljele VKontakte.

Kohtunikud peavad otsustama, milline karistus 21-aastasele tšetšeenile määrata ning kas selleks peaks olema surmanuhtlus mürgisüstlaga.

Džohhar Tsarnajev saabus USAsse Kõrgõzstanist kui ta oli laps ning tal on USA kodakondsus.

Bostoni pommirünnaku ajal oli ta 19-aastane. Kohtus paljastus, kuidas tema ja ta vanem vend Tamerlan Tsarnajev, kes hukkus politseiga peetud tulevahetuses, kodus pommid valmistasid ning need Bostoni maratoni lõpplõigul 15. aprillil 2013 plahvatama panid.

Vennad põgenesid politsei eest ning kolm päeva pärast plahvatusi lasid politseiniku maha kui püüdsid ta relva röövida.

Venemaa kodakondsusega Zubeidat Tsarnajeva oli sunnitud USAst Dagestani lahkuma 2012.aastal, kuna ta jäi USAs poevargusega vahele. Ta pojad jäid elama USAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles