Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Film Kim Jong-uni salamõrvast jõudis Põhja-Koreasse õhupallidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader filmist «The Interview»
Kaader filmist «The Interview» Foto: SCANPIX

Põhja-Korea juhtkonda vihastanud Hollywoodi filmi «The Interview» tuhanded DVDd on jõudnud sellesse suletud kommunistlikku riiki.

Aktsiooni taga on 20 aastat tagasi Põhja-Koreast Lõuna-Koreasse põgenenud Lee Min-bok, kes on ka varem sinna keelatud materjali saatnud, edastab Reuters.

Põhja-Koreasse jõudnud DVDd olid kinnitatud õhupallide külge. Põhja-Korea ametnikud teatasid, et õhupallide lennutamine üle riigipiiri on sõja kuulutamine ning neil on õigus õhupallid alla lasta.

Filmis «The Interview» värbab USA Luure Keskagentuur (CIA) kaks isikut tegema Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uniga intervjuud, kuid tegelikkuses on nende plaaniks riigijuht mõrvata.

Möödunud aastal langes produktsioonifirma Sony selle linateose tõttu küberrünnaku alla ning kinosid ähvardati terrorirünnakutega. USA kahtlustab, et selle taga oli Põhja-Korea.

Lõuna-Korea võimud ei soovitanud selle filmiga õhupallide saatmist naaberriiki.

Õhupallidega erinevate esemete ja teadete saatmine Põhja-Koreasse on lõunakorealaste seas küllalt tavaline praktika rahumeelseks vastuhakuks eraldatusele ja Kim Jong-uni režiimi brutaalsusele.

Tagasi üles