Foo Fightersi dokumentaalsarja DVD tuli müügile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Foo Fighters: Sonic Highways»
«Foo Fighters: Sonic Highways» Foto: cover

Eile paisati Eestis müüki «Foo Fighters: Sonic Highways» dokumentaalsarja DVD ja Blu Ray. Dokumentaalsari ilmus paralleelselt samanimelise albumiga ja sisaldab kaheksat lugu, mis võeti linti igas linnas, mida bänd dokumentaalsarja filmides külastas.

7. aprillil ilmuv dokumentaal sisaldab lisaks kaheksas linnas filmitud materjalile ka täispikki versioone intervjuudest tuntud inimestega nagu president Barack Obama, Dan Auerbach, Chuck D, Billy Gibbons, Gibby Haynes, Joan Jett, Ian Mackaye, Dolly Parton, Carrie Underwood ja Joe Walsh

«This is a musical map of America.»- Dave Grohl

«Ma võtsin välja Ameerika muusika sugupuu ja paljastasin selle juured, et leida inspiratsiooni järgmise Foo Fightersi albumi jaoks,» ütles Grohl bändi seni ambitsioonikaima ettevõtmise kohta.

Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett ja Pat Smear süvenesid iga linna muusikalisse ajalukku ja kultuurilisse tausta. Linnadeks olid Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle ja Washington DC.

Nad pesitsesid iga linna kõige olulisemas stuudios otse sündmuste keskel ja lindistasid igas linnas vaid ühe laulu, kaasates iga kord ka mõne kohaliku legendi. Dave Grohl ootas sõnade kirja panemisega alati viimase hetkeni, et olla kindel, et on igast linnast võtnud kõik, mis võtta annab.

Grohli 2013. aasta režissööri filmidebüüt, ülemaailmselt tunnustatud Grammy-võitja «Sound City», tähistas inimfaktori olemasolu muusika loomisel ja salvestamisel. Foo Fighters: Sonic Highways on autori sõnul «teekonna kroonika meie muusika identiteedi lahti arutamisel...mitte lihtsalt meie seni ambitsioonikaim muusika projekt...see on Sound City steroidide all».

Dave`i aus suhtumine muusikasse ja inspiratsioon oli see, mis tagas «Sound City» kaubandusliku edu, saavutades erakordse 100%-lise reitingu Rotten Tomatoes lehel, kus see tõusis esimesele kohale iTunes`i dokumentaalide tabelis. Igas episoodis süvenetakse konkreetse linna identiteeti ja sellesse, kuidas see mõjutas sealseid muusikuid nende algusaastatel ning nemad omakorda mõjutasid oma kodulinna kultuurilist struktuuri. Iga artist, kes sarjas kaasa teeb, sõltumata žanrist ja asukohast, alustas kõigest tavalise lapsena, kel oli suur unistus muusikat teha ja maailmas läbi lüüa.

17. oktoobril HBO-s esilinastunud «Sonic Highways» on juba jõudnud ka auhindu võita:

·         Cinema Audio Society Award - Outstanding Achievement in Sound Mixing for Television Non Fiction,

·         Variety or Music - Series or Specials (Los Angeles episoodi eest)

·         Motion Picture Sound Editors Golden Reel Award for Best Sound and Music Editing: Television Documentary, Long Form (Seattle episoodi eest).

7. aprillil toimus Solarise kinos meediale ja valitud Foo Fightersi fännidele Sonic Highways DVD esitlus, kus koos vaadati kinolinal ära dokumentaalsarja 1. osa, mis lõppes looga «Something From Nothing» ja pälvis suure aplausi.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles